Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya servis araçlarını denetledi: “Güvenliği üst seviyeye çıkartmak istiyoruz”

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya Yalova’da öğrencilerin güvenliği için hassasiyetle çalışacaklarını belirterek okul önlerinde ve çevrelerinde maksimum güvenlik için düğmeye basmıştı. Bu anlamda evden okula ve okuldan eve uzanan süreçte de öğrencilerin taşındığı servis araçları denetlendi. Vali Erol, “Bu çalışma ile hizmeti ve yavrularımızın güvenliğini üst seviyeye çıkartmak istediklerini dile getirdi”

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2023 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2023 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya servis araçlarını denetledi: “Güvenliği üst seviyeye çıkartmak istiyoruz”

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulu’nda servis denetimleri gerçekleştirdi. Öğrencileri taşıyan servislerin şoförleri ile konuşan ve verilen hizmet hakkında bilgiler alan Vali Kaya'ya Yalova Emniyet Müdürü Salih Gözüm de eşlik etti. Burada bugüne kadar servislerde yapılan denetimlerle ilgili bilgi veren Gözüm, “Toplamda 250 adet servis aracımız bulunuyor. Bugüne kadar 13 servis aracına çeşitli maddelerden cezai işlemler uygulandı.” dedi.
Servis araçlarının içine giren ve gerek servis rehberleri ve gerekse servis şoförlerinden bilgiler alan Vali Kaya, “Bu sene okul servis araçlarını ve okul güvenliğini bir kat daha özenle ve dikkatle sürdürmek istiyoruz.

Evlatlarımız bizim önceliğimiz. Onların güvenli bir ortamda eğitim görmelerini sağlayıp ailelerine ulaştırdığımızda görevimizi yapmış oluyoruz. Bütün emniyet ve jandarma ekiplerimiz sahada. Toplamda 250 adet servis aracımız var. Servis araçlarımızın her birisi her bir yönden titizlikle denetleniyor. Servislerimizde rehberlik yapan hanımefendi arkadaşlarımızı var. Şoförlerimiz görevlerinin bilincinde. Yapılan denetimlerde bizim amacımız onlara ceza kesmek değil, rehberlik yapmak. Ben Yalova’da ki tüm servis şoförleri ve rehber arkadaşlarımızın görevini en iyi şekilde yerine getirdiğine inanıyorum. Amacımız hizmeti ve yavrularımızın güvenliğini bir üst seviyeye çıkartmak. Evlatlarımızın rahat edeceği, mutlu olabileceği bir güvenli bir ortamda velilerine teslim etmek.” diye konuştu.
 

“Velilerden anlayış bekliyorum”
Servislerle evlerine gelen çocukların veliler tarafından bazen alınmadıklarını bu gibi durumlarda da çocukların mecburen evinin olduğu sokakta bırakıldığından bahseden Vali Kaya, “Buradan ailelerimize de seslenmek istiyorum. Çalışan ailelerimiz var. Zaman zaman gecikiyor ve çocuklarını almaya yetişemeyebiliyor. Onlarda veliler olarak en azından kendi aralarında bir işbirliğine gidebilirler. Çünkü biz evlatlarımızı sokağa bırakmak istemiyoruz. Evine vardığında emin ellere teslim etmek istiyoruz. Bu konuda belki komşuları ile işbirliğine gidebilirler.  Biz çocuklarımızın evine güvenle vardığını bilmek istiyoruz. Geçen senelerde bazı talihsiz kazalar yaşandı. Bu kazaların da yaşanmaması adına sokaklarımızda çocukları bırakıp devam edilsin istemiyoruz. Onları çocuklara yakınlarına ya da ebeveynlerine teslim etmek istiyoruz. Bu konuda da velilerden anlayış bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
 

“Etkisini görüyoruz”
Gerek emniyet ve gerekse jandarma tarafından yapılan servis denetimlerinin son derece etkili olduğuna inandığının altını çizen Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, “Ben bu denetimlerin çok etkili olacağını düşünüyorum. Yaptığımız çalışmalar da bunu gösteriyor ki her bir denetimde eksiklikler daha da azalıyor. Okul idarecilerimiz de bu konu da çok duyarlılar. Her okul idarecimiz servislerle birebir görüşüyorlar. Ben okul idarecileri, öğretmenler ve servis şoförlerimize ve bu alanda emek harcayan emniyet mensuplarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.