Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya: Gazetecilik çok kutsal bir meslektir!

Göreve başladığı günden bu yana kentteki basın mensupları ile yakın ilişkiler geliştiren Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, bundan sonraki süreçte basın temsilcileri ile belli periyodlarla bir araya geleceğini duyurdu. Kentin sorunlarını ve çözüm yollarını gazetecilerle birlikte masaya yatırmayı planladığını dile getiren Kaya, “Çünkü siz Yalova’yı adım adım bilen, Yalova’daki insanların özelliklerini, hassasiyetlerini bilen, dengeleri bilen, burayı bizden çok daha iyi anlatabilecek olan kişilersiniz” dedi..

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2024 01:50
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2024 16:30
Kaynak: Güldaniye Sofu Erdoğan
Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya: Gazetecilik çok kutsal bir meslektir!

Dr. Hülya Kaya, 10 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2023/376 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı gereğince Yalova Valisi olarak atandı. Vali Kaya, göreve başladığı günden bu yana kentteki basın mensupları ile karşılıklı diyalog halinde olmaya özen gösterdi. Bu kapsamda basın temsilcileri ile 2-3 aylık periyodlar halinde bir araya gelmeyi planladığını bildiren Dr. Hülya Kaya, kentin sorunlarını ve çözüm yollarını gazetecilerle birlikte masaya yatıracağını kaydetti.

“Bu toplantıyı bir milat olarak kabul edelim”

Geçtiğimiz hafta basın mensupları ile bir tanışma toplantısı gerçekleştiren Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, gazeteciliğin kutsal bir meslek olduğuna vurgu yaparak, “İnşallah bundan sonraki süreçte bu toplantılarımızı daha sık yapmak istiyoruz. Bu toplantıyı bir milat olarak kabul edelim. Şimdiye kadar düzenli yapamadığımız toplantıları bundan sonra 2-3 ayda bir tekrarlayalım. Sizden gelecek görüş ve öneriler doğrultusunda aramızdaki iletişimin daha hızlı gerçekleşebilmesi için beraber çalışalım istiyoruz” dedi.

“Hepimiz burada bir aileyiz”

Vali Kaya: “Bugün hem tanışma toplantısı olsun çünkü Emniyet Müdürümüz, Jandarma Komutanımız yenilendi biliyorsunuz, çoğunuz ziyaret etti tanıştınız. Ama bugün hem onlar sizi tanısın, ben hepinizi neredeyse artık isminizi öğrendim biliyorum. Fakat onlar sizi çok iyi tanımıyor. Kısaca birbirimizi tanıyalım onlar kendileri anlatsın, siz kendinizi anlatın hem sohbet hem de muhabbet olsun. Kendinizi rahat hissedin burayı bir muhabbet ortamı olarak görün. Hepimiz burada bir aileyiz ve bu ailenin bireyleri olarak hepimizi tanımak, zaman ayırmak, karşılıklı iletişimi daha iyi noktaya getirilmesi için gayret göstermemiz gerekiyor.”

“Biz kamu olarak her daim sizlerin yanındayız”

“Çok kutsal bir iş yapıyorsunuz” diyen Kaya, gazetecilerin Yalova’ya herkesten daha hakim olduğuna dikkat çekerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Dolayısıyla bunu başlangıç olarak kabul edersek bundan sonraki süreçte sizlerle birlikte daha güzel projelere adım atmak isteriz. Çünkü siz Yalova’yı adım adım bilen, Yalova’daki insanların özelliklerini, hassasiyetlerini bilen, dengeleri bilen, burayı bizden çok daha iyi bize anlatabilecek olan kişilersiniz. Bu noktada sizleri dinlemek, sizlerden gelen önerileri dinlemek bizim için çok kıymetli. Bu toplantının, ben çok yararlı olacağını düşünüyorum hepimiz için. Biz kamu olarak her daim sizlerin yanındayız.”

“Sosyal medyanın gücü çok arttı”

Vali Dr. Hülya Kaya, toplantı boyunca basın mensupları ile tek tek ilgilenmeyi ihmal etmeyerek, “Hele ki son dönemde sosyal medyanın gücünün artmasıyla birlikte doğru haberin doğru şekilde ulaştırılması çok büyük önem arz ediyor. Yaşadığımız şeyler bunu gösteriyor ki gerçekten yaptığınız iş çok kıymetli, sizin kanalınızla doğru haberin kontrollü bir şekilde ulaştırılması çoğu toplumsal olayı önlüyor, bunun da farkındayız” ifadelerini kullandı.

“Siz bizim gücümüzsünüz”

Gazetecilere, “Siz bizim gücümüzsünüz” diyen Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Aslında bu gücün de çok ciddi bir şekilde değerlendirilmesi lazım. Bizim yaşadığımız konulara baktığımızda, ilk elden doğru bilgiyi resmi kaynaklardan paylaştığımızda bunun çok yönetilebilir olduğunu görüyoruz. Bu paylaşımlarda siz de bizimle beraber aynı görüşü sergiliyorsunuz doğru habercilik noktasında. Ben şu ana kadar bize vermiş olduğunuz destekten, katkıdan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Yalova için hepiniz tek yürek, tek bilek olmuşsunuz onun da farkındayım. İyi bir şey yapmak istediğimizde her zaman yanımızdasınız, yanı başımızdasınız. Bu süreçte yönetim ve etkileşim sonuçta. Bu etkileşimin doğru temele oturduğunda çok daha etkileşimin yüksek olduğunu görüyorum. Biz elimizden geldiğince eksiklikler neyse onları hızlı bir şekilde tamamlayıp bu noktada beraber çalışmaya gönülden varız diyoruz.”

Güldaniye Sofu Erdoğan

Kaynak: Güldaniye Sofu Erdoğan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.