Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Uzmanlar Koleji zirveyi bırakmıyor... Ahmet Efe Uzel tam bursla Koç Üniversitesi İngilizce Tıp bölümüne yerleşti

Yalova’nın önde gelen eğitim kuruluşlarından olan Uzmanlar Koleji, 2024 Yılında çok sayıda başarıya imza attı. Okul Kurucu Müdürü Kimya Öğretmeni Ahmet Demiroğlu da genel bir değerlendirmede bulunarak başarılarının sırrının yüksek kalitede eğitimden geçtiğine değindi.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2024 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2024 12:14
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova Uzmanlar Koleji zirveyi bırakmıyor...  Ahmet Efe Uzel tam bursla Koç Üniversitesi İngilizce Tıp bölümüne yerleşti

Yalova’da gerek eğitim kalitesi gerekse de başarıları ile sık sık gündeme gelen Uzmanlar Koleji, her sene olduğu gibi 2024 yılında da çok sayıda başarıya imza atarak zirveyi bırakmadı. Anadolu ve Fen Lisesi olarak öğrencilere yüksek kalitede eğitim sunmayı kendisine hedef belirleyen Uzmanlar Koleji, 2022-2023-2024 olmak üzere üç sene üst üste, Koç Üniversitesi İngilizce Tıp bölümüne öğrenci göndermeyi başardı. Bu senenin tam burslu Koç Tıp öğrencisi ise sayısal birincisi Ahmet Efe Uzel oldu. Başarılı bir dönemin ardından Yalova’da bir ilki başararak, toplamda 14 öğrencisini tıp fakültelerine yerleştiren Uzmanlar Koleji, aynı zamanda da; 4 öğrenciyi diş hekimliğine, 3 öğrenciyi eczacılığa, 5 öğrenciyi mimarlığa, 37 öğrenciyi mühendisliğe ve 41 öğrenciyi de diğer bölümlere yerleştirmeyi başardı. 

"Uzman kadro, uzman eğitim"

Okul Kurucu Müdürü Kimya Öğretmeni Ahmet Demiroğlu, Uzmanlar Koleji’nin ülke genelinde ses getiren başarısı sonrasında bazı açıklamalarda bulundu. Demiroğlu, elde edilen bu başarının uzman ekiplerin işi olduğunu belirterek, "Kurucu Müdürümüz Abbas Kılınç, Kurucu Müdürümüz Oğuz Gül, Kurucu Müdürümüz Nergis İbşiroğlu ve birbirinden kıymetli diğer tüm öğretmenlerimiz ile birlikte, öğrencilerimizin en iyi yerlere gelebilmesi için çabalarımız devam ediyor. Bu başarı bir ekip işi, uzman öğretmenler, hedefini netleştirmiş öğrencilerle bir araya geldiği zaman başarı kaçınılmaz oluyor’’ dedi.

"Tüm branşlarda uzman isimlerle çalışıyoruz’’

Uzmanlar Koleji’nin tüm branşlarda uzman isimler ile çalıştığını ifade eden Demiroğlu, her bir öğrenci ile özel olarak ilgilendiklerini ve bu sayede öğrencilerin dışarıdan özel ders almak gibi durumlara ihtiyaçları kalmadığını söyledi.

Demiroğlu sözlerinin devamında, ‘’Bizleri tercih eden öğrenciler arasında seviyesi düşen bir öğrencimiz asla olmuyor. Aksine her yıl seviyelerini yükselterek hayal ettikleri okullara yerleşmelerini sağlıyoruz.

Bizler eğitimi iki kademeye ayırıyoruz, dokuz ve onuncu sınıflara hem akademik hem de sosyal becerileri geliştirmek üzerine çalışıyoruz. On birinci sınıfta, dokuz, on ve on birinci sınıf konularını işliyoruz. Öğrencilerimiz on ikinci sınıfa geçtiği zaman ise tekrar bu konuları baştan alarak dershane ve okul formatını birleştiriyoruz. Bu da öğrencilerimizin ekstra bir arayışa girmesine gerek kalmamasını sağlıyor. Derece yapan öğrencilerimizin çoğu kısmı hiçbir özel ders almadan bu başarıların altına imza attılar. Yüksek puan alan ancak mezuna kalmak isteyen öğrencilerimiz ise yine Uzmanlar Kursu’na kayıt yaptırıyorlar, bu durum da öğrencilerimizin bize olan güveninin en büyük göstergesi’’ diye belirtti.

"Lise giriş sınavlarında da iz bıraktık’’

Uzmanlar Koleji, üniversite sınavında elde ettiği başarıların yanında liselere giriş sınavlarında da Yalova’da önemli bir iz bıraktı. Son 5 yıl içerisinde, liselere giriş sınavında; 4 kez Yalova birinciliği, 1 kez de Yalova ikinciliği elde eden Uzmanlar Koleji, hem üniversite hem de lise sınavlarında elde ettiği başarılarla dikkat çekti. Okul Kurucu Müdürü Kimya Öğretmeni Ahmet Demiroğlu sözlerini tamamlarken konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, ‘’Liselere giriş sınavlarında şüphesiz ki Yalova’da iz bıraktık. Son 5 yılda 4 defa Yalova birinciliğine ulaştık. Son 5 yılda Galatasaray Lisesi’ne giden 4 öğrencinin 4’ü de bizim okulumuzun öğrencisi. Her yıl LGS’de de yükselterek devam ediyoruz. İyi okulları kazanan bazı öğrencilerimiz de, yine bize olan güvenlerinden dolayı lise eğitimi için okulumuzda devam ediyor. Çocuklarına okul aramakta olan velilerimize, okulumuzun başarılarını araştırmalarını tavsiye ediyoruz, piyasadaki algılardan ziyade gelip bizler ile görüşmelerini ve kadrolarımızı tanımalarını istiyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.