Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Üniversitesinde kayıt işlemleri başladı Öğrenciler ELEKTRONİK KAYIT (E-DEVLET ÜZERİNDEN) işlemini nasıl gerçekleştirecek?

 2023 YKS yerleştirme sonuçlarının ardından kayıt işlemi telaşı Yalova Üniversitesinde başladı. Üniversitenin herhangi bir bölüm/programına yerleşen adayların kayıt işlemleri Elektronik Kayıt (E- Kayıt) ya da Kesin Kayıt (Şahsen Başvuru) olarak iki şekilde gerçekleşebiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2023 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2023 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Üniversitesinde kayıt işlemleri başladı Öğrenciler ELEKTRONİK KAYIT (E-DEVLET ÜZERİNDEN) işlemini nasıl gerçekleştirecek?

 Öğrenciler ELEKTRONİK KAYIT (E-DEVLET ÜZERİNDEN) işlemini nasıl gerçekleştirecek?

 Elektronik Kayıt işlemi öğrencilerin e-devlet üzerinden yükseköğretim kurumlarına kayıt yapabilmeleri için kullanılan bir kayıt sistemidir. Elektronik kayıt işlemi kesin kayıttır ve bu yüzden öğrencilerin herhangi bir evrak getirerek kayıt yaptırmalarına gerek yok.

 İlginizi Çekebilir... Yalı Çapkını Pelin Neden ayrıldı, diziye geri dönecek mi? Buçe Buse Yalı Çapkını

E kayıt işlemi için https://www.turkiye.gov.tr/ adresi açılarak sağ üst köşede bulunan Sisteme Giriş butonuna tıklanır, E-Devlet Şifresi, Elektronik İmza veya Mobil İmza ile giriş yapıldıktan sonra “e-Hizmetler” bağlantısı tıklanır, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı altında bulunan “Üniversite e-Kayıt “bağlantısı tıklanır, açılan sayfada kişisel bilgi güncelleme işlemi yapılır, e-Kayıt alacak üniversitelerin listesi açıldığında Devam Et butonuna tıklanır, ekrana gelen yerleştirme bilgileri ve üniversite duyurusu incelenerek “Onaylıyorum” kısmına “Evet” yazılır, cep telefonunuza gelen “Doğrulama Kodu” ilgili alana yazılarak Devam Et butonu tıklanarak kayıt tamamlanır,  kayıt tamamlandığında açılan pdf formatındaki "Elektronik Kayıt Belgesi" nin çıktısı alınır,  hizmete tekrar giriş yapılarak kayıt kontrol edildiği takdirde Yalova Üniversitesine kayıt işlemi gerçekleştirilmiş olur.

 Elektronik kayıt işleminde sorun yaşayan öğrenciler, kayıt işlemleri için üniversiteye gelip istenilen belgelerle birlikte şahsen başvuru yoluyla veya noterden vekâletname getirildiği takdirde bir başkası aracılığı ile de kayıt işlemini de gerçekleştirebilir.  E-devlet üzerinden elektronik yöntem ile kayıt olan öğrenciler ubs.yalova.edu.tr adresinden "Öğrenci Bilgi Sistemi" ne girerek kişisel bilgilerini güncelleyebilirler.

  Yalova Üniversitesi’nde zorunlu hazırlık sınıfı bulunan bölümleri kazanan öğrencilerin yabancı dil yeterlilik ve seviye tespit sınavı, tüm bölümlerde okutulan derslerin muafiyet sınavının tarihi ve yeri okulun web sitesinden duyurulmaktadır.  Yalova Üniversitesi öğrencileri, öğrenci kimlik kartını https://kampuskart.yalova.edu.tr/ internet adresinden başvuru yaparak alabileceklerdir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.