Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı: “Üniversitenin çehresini değiştirdik”

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı yapılan çalışmalar, yatırımlar ve hayata geçirilen projeler ile Yalova Üniversitesi’nin çehresini değiştirdiklerini dile getirdi. Rektör Bahçekapılı, Yalova’nın en büyük kütüphanesinin müjdesini de 2024 yılı içerisinde vereceklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2023 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı: “Üniversitenin çehresini değiştirdik”

2023/2024 akademik yılı kısa bir süre önce başladı. Bu kapsamda Yalova’ya gelen öğrenciler bıraktıklarından çok daha farklı bir üniversite ile karşılaştılar. Bu anlamda açıklamalarda bulunan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı üniversitenin çehresini değiştirdiklerini dile getirdi. Bahçekapılı, “Öğrencilerimiz bu yıl Yalova Üniversitesi’ne geldiklerinde bambaşka bir çevre ile karşılaştılar. Geçen yıl bıraktıkları kampüsle karşılaşmadılar. Onlar tatile giderken binaların bazıları inşaat halindeydi. Onlar tamamlandı. Bu süreçte üniversitemizin kampüsünün peyzaj çalışmalarına da çok önem verdik. Öğrencilerimizin ders dışı zamanlarda kampüste rahatça zaman geçirebilecekleri tabiri caiz ise stres atabilecekleri alanlar oluşturduk. Buna bizzat ben çok önem veriyorum. Ayrıca üniversitemizde bundan sonraki süreçte buraya yakışan kafelerin olmasını da istiyorum ve bu yönde planlamalar yapıyoruz. 4 yeni kafe üniversite kampüsümüzde açılacak ve öğrencilerimize hizmet verecek. İnşaatları tamamlanan binaların çevrelerinde de peyzaj çalışmalarını yapıyoruz. Üniversite olarak sosyal donatılar konusunda eksiktik. Ama yapılan peyzaj çalışmaları, oturma alanları ve açılacak olan kafelerle birlikte bu eksikliğimizi de tamamlamış olacağız” dedi”

“Müjdeyi 2024 yılında vereceğiz”

Yalova Üniversitesi’ne Yalova’nın en büyük kütüphanesini kazandıracaklarını ifade eden Rektör Bahçekapılı, “Yalova küçük ama Yalova’da insanların vakit geçireceği çok fazla alan var. Her şeyden öte Yalova’da eşsiz bir doğa var. Muhteşem bir sahilimiz de var. Bu anlamda üniversitemizin denize bakan tarafı ile ilgili bizim de bir proje çalışmamız oldu. Oraya da en kısa süre içerisinde Yalova’ya ve üniversitemize değer katacak bir çalışma yapacağız.

Yalova’da insanların rahatça vakit geçirebilecekleri alanlar da kuruluyor. Bunların artması da öğrencilerin kampüs dışında şehirde de çokça zaman geçirmelerine imkan tanıyacak. Bunu Yalova’ya güzel bir kütüphane kazandırarak taçlandıracağız. Bu kütüphane sadece öğrencilerimizin değil tüm halkımızın faydalanabileceği bir kütüphane olacak. Cumhurbaşkanlığı, Strateji Başkanlığı’na tüm çalışmaları ve raporları sunduk. Onlar da sunduğumuz raporları çok beğendiler. 2024 yılında da onun müjdesini vereceğiz. Üniversitemizde 2 yeni salon oluşturduk. Bu salonlarda öğrencilerimiz etkinlikler düzenleyebilecekler. Yine 700 kişilik Yalova’nın en büyük kongre merkezini oluşturduk. RDKM önemli bir hizmet veriyordu. Ama bizim kongre merkezimiz şu anda Yalova’nın en büyüğü” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.