Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı mezun öğrencilerle ilgili çok önemli açıklamalar: "Yalova Üniversitesi öğrencilerin ilerlemesini mezun olduktan sonra da takip ediyor"

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı mezun olan öğrencilerin kariyerlerindeki ilerlemelerini, oluşturdukları Öğrenci Bilgi Takip Sistemi ile mezuniyetten sonra da takip ettiklerini dile getirdi. Rektör Bahçekapılı öğrencilerin iyi bir eğitim almaları, mezun olmaları kadar sektörlerinde emin adımlarla ilerlemelerini de çok önemsediklerini ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2023 08:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2023 08:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı mezun öğrencilerle ilgili çok önemli açıklamalar: "Yalova Üniversitesi öğrencilerin ilerlemesini mezun olduktan sonra da takip ediyor"

Yalova Üniversitesi marka olma yolculuğunda çok önemli bir kriter olarak gördüğü öğrencilerin mezuniyetleri sonrasında sektörlerinde iş bulup bulamadıkları, sektörlerindeki kariyerlerinin takibi konusunda önemli bir sistemi etkin olarak kullanıyor. Öğrenci Bilgi Takip Sistemi olarak adlandırılan sisteme dahil edilen öğrenciler mezuniyetleri sonrasında da aranıp çalışma hayatları hakkında alınan bilgiler bu sisteme giriliyor ve bu sayede kariyerlerindeki ilerlemeleri de takip ediliyor. Şu anda takip sistemindeki öğrenci sayısının 10 bini geçtiğini ifade eden Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, “Ben göreve geldiğimizde 20 bin öğrenci mezun edilmişti. Ama Öğrenci Bilgi Takip Sistemi’mizde bunlardan sadece 123 tanesinin bilgisi vardı. Bu sayı 10 bini geçti. Bu öğrencilere ulaşıyoruz. Üniversiteler birbirleri ile yarışırken aldığı öğrenci sayısı ile değil sosyal hayata, iş hayatına ne katkı sağlıyor bunu önemsiyor. Biz mezunu verirken mutlaka bu sisteme giriyor ve mezuniyetten sonra da öğrencimizin takibini gerçekleştiriyoruz. Öğrencimiz mezun oldu ama nerede işe girdi. Mezun olduğu, eğitim aldığı mesleklerde mi çalışıyorlar. Bunları da takip ediyoruz. Öğrencilerimizle mezuniyetlerinden sonra irtibatımızı koparmıyor ve onların bilgilerini alarak sistemimize giriyoruz. Bu bizim marka bir üniversite olmamız açısından da önemli. Biz bir öğrenciyi mezun ettikten sonra o öğrenciyi iş hayatına, sosyal hayata, sanata kazandırabiliyor muyuz, bunu önemsiyoruz. Bu gençlerimiz iş, sanat ve sosyal hayatında ilerlediklerinde bir noktalara geldiklerinde Yalova Üniversitesi mezunu olarak bilinecekler ve bu üniversitemizin bir markaya dönüşmesinde de çok etkili olacak. Birçok öğrencimiz şu anda kariyerlerinde hızla yükseliyorlar. Bunu da takip ediyoruz. Son 2 yıldır da tüm öğrencilerimizi Öğrenci Bilgi Takip Sistemi’mize almış durumdayız. Ve tüm mezunlarımıza da artık ulaşabiliyoruz” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.