Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahçekapılı; “Borçsuz bir üniversite olacağız”

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, ciddi bir borç yükü ile devraldığı üniversiteyi borçsuz bir üniversite olarak devretmek istediğini ifade etti. Bahçekapılı, fiziki altyapıyı güçlendirmek ve akademik kadroyu artırmak için planlı ve kontrollü bir büyüme stratejisi izlediklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2024 04:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 14:07
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahçekapılı; “Borçsuz bir üniversite olacağız”

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Yalova Üniversitesi’nin sürdürülebilir bir gelişime kavuşması için öncelikle borç yükünden kurtarılması gerektiğini ifade etti. Bu anlamda kontrollü bir strateji ile hareket ettiklerini vurgulayan Bahçekapılı, ilerleyen süreçteki planlamalara da değindi.

Fiziki imkanlar geliştirildi

Bahçekapılı, göreve geldiklerinde 4 fakültenin fiziki yapılarının oluşturulamadığını, hocaların oturacağı masa bile olmadığını belirterek, “Mesele fakülte açmak değil, mesele iyi bir fakülteyi iyi hocalarla öğrencinin önüne koyabilmek. Öğrenci geldiğinde iyi eğitim alamıyorsa açtığınız fakültenin bir önemi yok” dedi.
Bahçekapılı, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin de tüm ihtiyaçlarını ve fiziki imkanlarını sağladıklarını, 2024 yılında kütüphane ve yemekhane ile birlikte bu 2 fakültenin binasının da onayını aldıklarını kaydetti.

Borçlar ödeniyor, büyüme sürüyor

Bahçekapılı, ciddi bir borç yükü ile devraldıkları Yalova Üniversitesi’ni görev süresi bittiğinde borçsuz bir üniversite olarak devredeceklerini vurgulayarak, “Bunu sağlamak planlı ve kontrollü büyümeden geçiyor. Şu anda Yalova Üniversitesi’nde 19 bin öğrencimiz var. 638 tane akademisyen bulunuyor üniversitemizde. Göreve geldiğimizden beri yapılan çalışmalarla 2 binamızı bitirdik. 4 binayı daha 2024 yılında temelini atacak ve ardından da büyümeye geçeceğiz. Yeni borçlar yapma lüksümüz yok. Öğrencilerimiz geldiğinde onlara her türlü imkanı sunuyor olmamız lazım” diye konuştu.

Gemi İnşaatı Fakültesi kurulacak

Borçlanmayı tamamen bitirdiklerinde ise Gemi İnşaatı Fakültesi’ni kurmayı hedeflediklerini söyleyen Bahçekapılı, “Elbette bunda da tersanelerle yapacağımız iş birliği çok önemli bir yer tutuyor. Şu anda tersanelerimiz fakülteden ziyade daha güçlendirilmiş bir meslek yüksekokulu istiyorlar. Bu anlamda da YÖK’le görüşmelerimiz oldu. Özellikle Altınova’daki meslek yüksekokulumuzu geliştirmeyi istiyoruz. Burada Altınova Belediye Başkanımız Dr. Metin Oral’a da teşekkür ediyorum. Oradaki meslek yüksekokulumuzun sağlam bir şekilde ilerlemesinde Metin Başkanımızın da çok ciddi destekleri var” dedi.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.