Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Üniversitesi Rektörü Bahçekapılı’dan Yalova’ya dev müjde: "Profesörler hastanede göreve başlıyor

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Yalova Valiliği’nin desteği ile afiliasyon süreci beklenmeden Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki Prof. doktorların Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde göreve başlayacakları müjdesini verdi. Bahçekapılı kısa süre içerisinde profesör onkoloji doktorunun da hizmet vermeye başlayacağını ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2023 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2023 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Üniversitesi Rektörü Bahçekapılı’dan Yalova’ya dev müjde: "Profesörler hastanede göreve başlıyor

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı bir süreden beri sabırsızlıkla beklenen bir konuda Yalovalılara müjde verdi. Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesindeki Prof. doktorların görev yapabilmesi için Sağlık Bakanlığı’nın afiliasyon sürecinin tamamlanması bekleniyordu. Ancak bu sürecin uzun olması nedeni ile Yalova halkının özellikle onkoloji gibi alanlarda başka illere gitmek zorunda kalmaları alternatif bir yol aranmasına neden oldu. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı kısa bir önce Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın da olurları ile afiliasyon süreci beklenmeden Tıp Fakültesi’ndeki Prof. doktorların Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde göreve başlayacakları müjdesini verdi. Rektör Bahçekapılı, “Ben göreve geldiğimde bana verilen kadro sayısının yarısını Tıp Fakültesine ayırdım.

İlginizi Çekebilir... Yalova Üniversitesi Rektörü Mehmet Bahçekapılı Vali Hülya Kaya’yı Makamında Ziyaret Etti

Bu yıl gelen kadroları da yine aynı şekilde yüzde 50’si Tıp Fakültesine ayrılacak şekilde ayarladık. Yalova Üniversitesi Senatosu’ndan çıkan kararla da Tıp Fakültemizde halen 38 olan hoca sayımız 44 olacak. 3 yıl boyunca öğrencilerimizi Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde misafir öğrenci olarak eğittik. Ama öğrencilerimiz Allah nasip ederse önümüzdeki yıl yani 2024-2025 akademik yılı itibarı ile artık kendi üniversitelerinde ve kendi binalarında eğitim alacaklar. Bundan sonra Tıp Fakültesi’ni kazanan öğrencilerimiz de direkt olarak Yalova’da eğitimlerine başlayacaklar. Biz bu süreci 3 yıl içerisinde tamamladık. Bu süreci 10 yıl gibi sürelere yayan üniversiteler de oldu. Şimdi önümüzde 2 süreç var. Bunlardan bir tanesi afiliasyon süreci. Bu sürecin tamamlanması ile birlikte Tıp Fakültemiz tam anlamıyla aktif hale gelecek. Yani hocalarımızı vatandaşlarımız görecek. Ama giden valimiz Sayın Muammer Erol ve yeni göreve başlayan Valimiz Sayın Dr. Hülya Kaya ile yaptığımız görüşmelerde afiliasyon sürecini beklemeden Tıp Fakültesi için ilimize gelen doktor arkadaşlarımızı Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevlendirmeye başlıyoruz. Şu ana kadar kadrolarımızın önemli bir miktarını Tıp Fakültesine aktardık. Çocuk doğumdan nörolojiden, el cerrahisine kadar, onkolojiye kadar önemli alanlarda kadrolar aktarıldı. Yalova’da onkoloji doktoru yok. Kanser olan vatandaşımız Kocaeli ve Bursa illerine gitmek zorunda. Artık gitmeyecekler. Çok yakın bir zaman içerisinde Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanemizde onkoloji doktorumuz da göreve başlıyor. Marmara Üniversitesi’nden gelecek alanında ekol olmuş onkologlar hastanemizde Yalovalılara hizmet verecek. Onkoloji ile ilgili genel cerrahi bölümüne de önemli isimler geliyor. Gastroonkoloji kısmı da hastanemizde olacak. Çocuk doğumla ilgili profesörümüz de hastanemizde hizmet vermeye başlıyor. Yalova’da çok ihtiyaç duyulan alanlardan birisi olan cildiye konusunda da 2 hocamız Yalova’ya gelecek ve Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde göreve başlayacak. Mevcut hastanede kardiyolojide de görev yapan hocalardan 8’i bizim kadromuzda görev yapıyor. Bir kardiyoloji profesörümüz daha Yalova’ya gelecek ve hastanede hizmet vermeye başlayacak. Şu anda her birime hoca getiriyoruz. Bunu afiliasyon sürecini beklemeden Sağlık Bakanlığı ve Yalova Valiliğimizin destekleri ile yapıyoruz. Yalova eylül ayından itibaren artık sağlık hizmetlerindeki kalite artışını net olarak hissedecek. Bizim derdimiz de bu. Yalova’nın ihtiyaç duyacağı alanlarda doktor getirmeye çalıştık. Hem akademik olarak bir Tıp Fakültesi’nin sahip olması gereken özellikleri hem de Yalova’nın ihtiyaç duyabileceği alanlardaki hekim arkadaşları Yalova’ya getirmeye çalışıyoruz. 1,5 yılda hekim sayısı 44 oldu. Allah izin verirse belki 3 sene sonra bu rakam 100 olacak. Yani Sağlık Bakanlığı’nın hastanemizdeki hekimleri ile Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi hekimleri koordineli olarak Yalova halkına hizmet verecekler” dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.