Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vefik Arıca Otizm Tedavisinde Çığır Açacak Besin Takviyesini Açıkladı

Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, birçok hastalığın tedavisine cevap veren tedaviye yardımcı Quercetin takviyesinin, otizm ve otizm spektrum bozukluğu gibi rahatsızlıklarda yararlı etkisi olduğunun altını çizerek takviye tedavi olarak kullanılmasının iyi bir seçenek olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2023 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2023 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vefik Arıca Otizm Tedavisinde Çığır Açacak Besin Takviyesini Açıkladı

“İsoquercetin” molekülünün şu anda besin desteği halinde birçok hastalığın tedavisinde destekleyici ve iyileştirici bir etkisi olduğunu açıklayan Arıca, “Bu hastalıklar arasında kalp, kanser ve dejeneratif beyin bozuklukları görülüyor ve bu hastalık risklerinin azaltılması amaçlanıyor. Bu molekülün, özellikle mevsim geçişlerinde görülen alerji kaynaklı rahatsızlıklarda da iyi bir besin takviyesi olduğuna dikkat çekebiliriz” dedi.

İlginizi çekebilir /  Prof. Dr. Vefik Arıca: Beklemiş Pet Şişelerdeki Sulara Karşı Dikkat

“Nelerde Bulunuyor”

Quercetin adı verilen flavonoidin, en çok elma, narenciye, ahududu, yeşillikler, soğan, maydanoz, adaçayı, çay, kırmızı üzüm ve kirazda bulunduğunu belirten Arıca, ”Bu molekülün daha gelişmiş formu olan İsoquercetinin, otizmde zihinsel performansı güçlendirmeye yardımcı olabileceği söyleniyor. Nörogelişimsel bir bozukluk olan “otizm spektrum bozuklukları” beyin büyümesini ve gelişimini etkileyerek dikkat, bilişsel ve öğrenme bozuklukları, tekrarlayan davranışlar ve iletişim sorunları gibi sosyal bozukluklara sebep oluyor. İsoquercetin’in antioksidan özellikleri, beyni korumaya yardımcı oluyor ve davranış değişikliklerini ve sorunlarını kontrol alma konusunda yardımcı oluyor. Yapılan araştırmalar, Quercetin içeren besinlerinin tüketilmesinin zihinsel ve fiziksel performansı iyileştirdiğini ve enfeksiyon riskini azalttığını gösteriyor” şeklinde konuştu.

“Otizmli Çocukların Beslenmesinde İyi Bir Seçenek”

Bu konuyla ilgili yaptığı çalışmalarla açıklama yapan Arıca, “Otizmli çocuğu olan birçok ebeveyn, çocuklarının alerjiye benzer semptomlara sahip olduğunu bildiriyor. Doğal bir antihistamin olan quercetin, otizmli çocukların beslenmesinde iyi bir alternatif olarak önem kazanıyor. Otistik çocuklarda gastrointestinal sorunlar da yaygın görülüyor. Literatürde, yapılmış olan randomize kontrollü çalışmalar, Quercetin’in anti-enflamatuar özelliğiyle gastrointestinal sistemin iltihaplanmasını önlediğini ortaya koyuyor” diye konuştu.

M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.