Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Üniversitesi'nde Mehmet Okul Konferans Salonu açıldı

Yalova Üniversitesi cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir program gerçekleştirdi. Programda Mehmet Okul Konferans Salonu hizmete girerken salonda ilk konferansı ise “100’üncü Yıl dönümünde Cumhuriyete Farklı Bakışlar” konusu ile İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Budak gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2023 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2023 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Üniversitesi'nde Mehmet Okul Konferans Salonu açıldı

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı kapsamında Yalova Üniversitesi’nde açılış, konferans ve fidan dikimi töreni gerçekleştirildi. Programa Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ile çok sayıda davetli de katıldı. Program Mehmet Okul Konferans Salonu’nun açılışı ile başladı. Salonun açılış kurdelesini kesen Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı salonun yapılmasını sağlayan hayırsever Okur ailesine teşekkürlerini sundu. Programa, “100’üncü Yıl dönümünde Cumhuriyete Farklı Bakışlar” konferansı ile devam edildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün ilk konuşmasını Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı gerçekleştirdi. 

“Bugün Yalova Üniversitesi olarak böyle bir günde hem Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak hem de konferans salonumuzu açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Bahçekapılı, “Bu vesile ile üniversitemize yaptıkları desteklerden dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da şükranlarımı arz ediyorum. Yaşadığımız coşkunun doruğunda, geçmişten bugüne değişen yüzümüzü, bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımları ve geleceğe dair vizyonumuzu değerlendirmek çok kıymetli. Çünkü cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamak sadece tarihi bir kilometre taşını almak değil, aynı zamanda bir asrın birikimini, başarılarını, zorluklarını ve derslerini hatırlamaktır. Bu özel günde bir araya gelerek cumhuriyetimiz hakkında konuşmak da ülkemizin geleceği için neler yapabileceğimizi sorgulamak da ayrı bir önem taşımaktadır. Düzenlediğimiz konferans ise cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı vizyonu ışığında 100. yıl dönümünde cumhuriyete farklı bakışlar konusunu paylaşmak için bilimsel bir platform sunmaktadır.

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesine çıkma vizyonu bizleri bilim ve eğitimde sürekli ileri taşıyan bir ilham kaynağı olmaktadır. Yüksek öğretimde marka olmaya çalışan üniversitemiz, bu zemin üzerine oturmakta, bilim dallarının öğretimine ve gelişimine katkıda bulunma sorumluluğunu büyük bir özveri ile yerine getirmektedir. Bu sorumluluk, araştırma, eğitim ve uygulama alanlarında önemli başarılara imza atmamıza vesile olmaktadır. Üniversitemizin bilim insanları ulusal ve uluslararası platformlarda yürüttükleri çalışmalarla Türkiye’nin bilimsel altyapısını güçlendiren önemli katkılar sunmaktadır” dedi. 

“Türkiye bir kırılma noktasından geçiyor”

Bahçekapılı’nın ardından söz alan Büyükgümüş ise Türkiye’yi daha güçlü bir geleceğe taşıyacaklarına vurgu yaptı. Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğine de dikkat çeken Büyükgümüş, “Biz 29 Ekim’i, 100’üncü yılı ve bu değerli tarihi anı yeni hizmet ve eserlerle hem Yalova’mızda hem de Türkiye’nin tamamında vatandaşlarımızla büyük bir coşku ile kutlamayı ilke edindik. Biliyorsunuz her 29 Ekim’de Türkiye’nin önünü açacak bir devasa hizmetle milletimizi buluşturduk. 100. yıl münasebeti ile Yalova’mızın da her köşesinde yeni hizmetler ve eserlerle cumhuriyetimizin 100. yılını taçlandırmak istedik. Bugün de bununun bir örneği olarak bu güzel salonda bir aradayız. Çok kritik bir dönemde dünyada önemli gelişmelerin yaşandığı bir kırılma noktasında cumhuriyetin 100’üncü yılını idrak ediyoruz. Tarihi olayların bazen tekerrür ettiğini zannederiz. Halbuki her olayın kendi dinamikleri olduğu gibi geçmişe benzeyen bir takım yönleri de olabilir. Ama biz yaşadıklarımızdan, kat ettiğimiz mesafeden, yüzleştiğimiz sınamalardan eğer ders çıkartmazsak başımıza gelenler belki ilk sefer trajedi olarak nitelendirilebilir ama tekrarında milletimiz adına bir tirajı komedi haline dönüşür. O yüzden 100’üncü yıl münasebeti ile çok önemli bir dönemi yaşadığımızı düşünüyorum. Bu tarihi dönemi geleceğe taşıma mücadelesi Türkiye Yüzyılını hayata geçirecek eserleri keşfetmek yeni bilimsel atılımlarla milletimizi daha ilerilere taşımak sorumluluğu bizlerin omuzundadır. O yüzden tarihi sadece övünmek için bir araç değil geleceği inşa edecek bir ilham kaynağı olarak yepyeni bir dönemde Yalova’mızda ve Türkiye’de inşallah mazlumlara umut olacak, Türkiye’yi insanlığın huzur adasını daha da güçlü bir şekilde geleceğe taşıyacağız” diye konuştu. 

Fidanlar toprakla buluştu

Konuşmaların ardından İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Budak tarafından, “100’ncü Yıl dönümünde Cumhuriyete Farklı Bakışlar” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferans sonrasında Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı Prof. Dr. Mustafa Budak’a bir plaket takdim etti. Program cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla fidan dikilmesinin sonrasında tamamlandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.