Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Üniversitesi İsrail ürünlerine boykot kararı aldı

Yalova Üniversitesi, İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü saldırılara tepki olarak İsrail ve destekçilerinin ürünlerini satmama kararı aldı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, pazartesi gününden itibaren kantin ve kafelerde bu tür ürünlerin satılmayacağını duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2023 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2023 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Üniversitesi İsrail ürünlerine boykot kararı aldı

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucu masum sivillerin hayatını kaybetmesi, Türkiye’de ve dünyada büyük bir tepkiyle karşılandı. Birçok kurum ve kuruluş, İsrail ve destekçilerinin ürünlerine boykot çağrısı yaptı. Bu çağrılara katılanlardan biri de Yalova Üniversitesi oldu. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, üniversite olarak İsrail ve destekçilerinin ürünlerini satmama kararı aldıklarını açıkladı. Bahçekapılı, “Gençler; pazartesiden itibaren kantin ve kafelerde bu tür ürünler satılmayacaktır. Bu kararımız, İsrail’in Gazze’deki katliamlarına karşı bir tepki ve dayanışma göstergesidir. Üniversite olarak Filistin halkının yanındayız ve haklı davalarını destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bahçekapılı’nın paylaşımı, sosyal medyada büyük ilgi ve beğeni topladı. Birçok kullanıcı, Yalova Üniversitesi’ni bu kararından dolayı desteklediklerini vurguladılar. Bazı kullanıcılar da diğer üniversitelerin de bu karara katılması gerektiğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.