Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Üniversitesi Afiliasyon Sözünü Aldı

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Yükseköğretim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Üniversiteler ile Sağlık Eğitimi ve Hizmeti Üzerine İstişare Toplantısı'na katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2024 03:17
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2024 03:17
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova Üniversitesi Afiliasyon Sözünü Aldı

Yalova Üniversitesi, yükseköğretim ve sağlık alanında önemli bir adım attı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Yükseköğretim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen "Üniversiteler ile Sağlık Eğitimi ve Hizmeti Üzerine İstişare Toplantısı’na katıldı. İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile Marmara Bölgesi'nde tıp fakültesi bulunan üniversitelerin rektörleri, tıp fakültesi dekanları ve başhekimleri katılırken, üniversitelerde verilen sağlık eğitimi ile sağlık hizmetleri alanında yapılan çalışmalar detaylıca masaya yatırıldı.

Üniversiteler ile Sağlık Eğitimi ve Hizmeti Üzerine İstişare Toplantısı'nda söz alan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesinin akademik yapılanması hakkında bilgilendirmesinin ardından Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'ndan tıp fakültesinin afiliasyon sürecinin en kısa sürede tamamlanacağına dair söz alındı. Afiliasyon sürecinin hızlanması, Yalova Üniversitesi'nin sağlık alanında daha güçlü bir konum elde etmesini ve öğrencilere daha kapsamlı eğitim olanakları sunmasını sağlayacak.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.