Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Cemil Demiryürek: "OSB'ler hızla yükseliyor"

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Cemil Demiryürek, kentte 3 OSB’nin hızla yükseldiğini ve bu OSB’lerin tamamlanması ile birlikte Yalova’da ekonomik hayata çok ciddi katkı sunacaklarını ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2023 08:58
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2023 08:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Cemil Demiryürek: "OSB'ler hızla yükseliyor"

Kağıt üzerinde 6 OSB’si bulunan Yalova’da 3 OSB fiili olarak kurulmaya devam ediyor. Bu OSB’lerin durumu hakkında bilgiler veren YTSO Başkanı Cemil Demiryürek, Yalova Makine İhtisas OSB, Avrasya OSB ve YALKİM OSB’nin hızla yükseldiklerini dile getirdi. OSB’lerin Yalova’ya çok ciddi katkılarının olacağına da inandığını ifade eden Demiryürek, “Yalova’da 6 tane Organize Sanayi Bölgemiz var. Kağıt üzerinde olanlar da var ama fiilen bu OSB’ler kurulum aşamasında. Bu anlamda tamamlanan ve çalışması hızla devam eden YALKİM OSB, Yalova Makine İhtisas OSB ve Avrasya OSB var. Makine İhtisas OSB inanılmaz hızlı şekilde ilerliyor. 330 civarında firmaya tahsis yapılmış durumda. Bunlardan 30 tanesinin temelleri atılmış ve inşaatları devam ediyor. Türkiye’nin en iyi OSB’si diyebileceğimiz bir oluşum var.

Ben de Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir’i yürekten kutluyorum. Avrasya OSB’de de hem gemi kısmında hem giyim kısmında inşaatlar devam ediyor. Orada da Alkım Tekstil ve LC Waikiki grubu faal durumda. Burada ciddi bir istihdam da var. AKSA’nın YALKİM OSB’si de devrede. Yalova’daki firmaların da ben bu OSB’lerde yer almasını çok istedim ama bu ekonomik olarak pek mümkün görülmüyor.

Öte yandan yine Yalova’daki OSB’lerin de ilimizde hayata daha fazla dokunmaları gerektiğine inanıyorum. Ama ortada olan bir gerçek de var. Bu OSB’lerin tamamlanması ile birlikte ilimizde ekonomiden istihdama birçok alanda ciddi katkı sunacaklar” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.