Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemil Demiryürek : “Acilen ihtisas vergi dairesi kurulmalıdır”

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Cemil Demiryürek, ilde acilen bir İhtisas Vergi Dairesi kurulması gerektiğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2024 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2024 16:32
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemil Demiryürek : “Acilen ihtisas vergi dairesi kurulmalıdır”

Yalova’da bulunan büyük firmalar, ilde bir İhtisas Vergi Dairesi bulunmaması nedeni ile merkezlerini Yalova’ya getirmiyor, burada kurulan firmalar da merkezlerini İstanbul’a taşıyor. Bu da Yalova açısından çok da verimli bir tablonun ortaya çıkmasını engelliyor.

Devlet geliri giderinden fazla olan illere yönelik yatırımlara daha sıcak yaklaşıyor. Bu anlamda Yalova, ciddi ihracat yapan iller arasında yer alsa da şirketlerin merkezlerinin başka illerde yer almasından dolayı bu durum ile olumlu yansımıyor. Bu noktada bir açıklama yapan YTSO Başkanı Cemil Demiryürek ilde acilen İhtisas Vergi Dairesi kurulması gerektiğini ifade etti. Demiryürek, “Yalova 2023 yılını 819 milyon dolar ihracat ile kapadı. Bunun 733 milyon doları tersanelerle ilgili gerçekleşti. Bu anlamda tersanelerimizle de gurur duyuyoruz. Yakında Maliye Bakanımızın da Yalova’ya ziyareti söz konusu olabilir. Bu yönde bilgiler alıyoruz. Eğer gelirse bunu milletvekillerimize de söyledik. Tüm STK’larla da paylaşıyoruz. Biz şirketlerin merkezlerinin Yalova’da olmasının şart olduğunu her defasında vurguluyoruz. Bu anlamda KDV’den dolayı şirketler de İstanbul’u tercih ediyorlar. Yalova’nın bu anlamda bu işe yetişemediği ile ilgili bir noktada, merkezlerini İstanbul’a ya da çevre illere alıyorlar. Yalova’ya da şube açıyorlar. Burada kurulan büyük bir tersanemizi de yakın zamanda kaybettik. Onlar da merkezlerini İstanbul’a taşıdılar. Biz buna oldukça üzülüyoruz. Hem vekillerimize hem de tüm paydaşlarımıza bu konuyu iletiyoruz. İnşallah ilimizde İhtisas Vergi Dairesi kısa süre içerisinde kurulur. Bu konuda talebimizi TOBB Başkanına da, milletvekillerimize de ilettik. Maliye Bakanı Yalova’ya gelirse bunu kendisine de ileteceğiz. Bu vergi dairesi mutlaka ve mutlaka Yalova’da olmalıdır” dedi.
Önümüzdeki süreçte OSB’lerde de çok ciddi bir üretimin başlayacağını hatırlatan Demiryürek, “OSB’lerimize ciddi ihracatlar yapan firmalar geliyor. Bu firmalar da üretimlerini burada yapacaklar ama İhtisas Vergi Dairesi olmazsa onların da merkezlerini Yalova’ya taşıyacaklarını düşünmüyorum. Bütün bu olumsuzlukları aşmanın tek yolu da İhtisas Vergi Dairesini hızla ilimize kazandırmaktır. Bu anlamda vekillerimizin de el birliği ile Ankara’da gerekli çalışmaları yürüteceğine olan inancımız tamdır” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.