Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Ticaret İl Müdürü Tunalı’dan sahte servis uyarısı

Yalova Ticaret İl Müdürü Alparslan Tunalı yetkili olmadıkları halde yetkili servis gibi kendilerini tanıtan ve halktan haksız kazanç elde ederek mağdur eden firmalarla ilgili uyarıda bulundu. Tunalı, bu gibi durumlarda CİMER vasıtası ile şikayet ve ihbarda bulunabileceklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 04:48
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 04:48
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Ticaret İl Müdürü Tunalı’dan sahte servis uyarısı

Ticaret Bakanlığı'na gelen şikayetlere göre, özellikle kombi, beyaz eşya, klima ve cep telefonu tamir, bakım ve yedek parça temini için yetkili servislerden hizmet almak isteyen tüketiciler, yetkili olmayan servisler tarafından mağdur ediliyor. Bu tür sahte servisler, yetkili servis gibi davranarak haksız kazanç elde ediyor. Bu anlamda bir açıklama yapan Yalova Ticaret İl Müdürü Alparslan Tunalı, "Tüketicilerimizi sahte yetkili servislere karşı uyarıyorum. Bu tür servislerden mağdur olmamak için dikkatli davranmalarını rica ediyorum. Böyle bir durumda CİMER veya Ticaret Bakanlığı web sayfası üzerinden şikayet ve ihbarlarınızı iletebilirsiniz. Tüketicilerimizi mağdur eden sahte yetkili servislere yönelik olarak yapılacak denetimler sonucunda gerekli idari yaptırımlar uygulanmaya devam edilecektir” dedi.

Bu çerçevede Ticaret Bakanlığı ülke genelinde, yetkili olmayan servislerle mücadele kapsamında son iki yılda yaklaşık 15 milyon TL idari para cezası uyguladı. Ayrıca, suç unsuru taşıyan durumlarda ilgili kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.