Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Semt Pazarında ürün çeşitliliği dikkat çekti! Bu hafta çeşitlilik fiyatları etkiledi mi?

Yalova’da devam eden yüksek hava sıcaklıkları Semt Pazarındaki ürün çeşitliliğine etki ederken fiyatlarda gözle görülür bir düşüş yaşanmadı. Güncel fiyatlar hem esnafı hem vatandaşı düşündürmeye devam ediyor. Bu hafta fiyatlar ne durumdaydı?

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2024 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2024 11:34
Kaynak: Mehmet Tunç Tanrıverdi
Yalova Semt Pazarında ürün çeşitliliği dikkat çekti! Bu hafta çeşitlilik fiyatları etkiledi mi?

Her hafta Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri Kapalı Pazaryeri’nde Yalovalılara hizmet veren, başta meyve ve sebze olmak üzere şarküteri ve giyim ürünlerinin satıldığı Yalova Semt Pazarı, bu hafta da vatandaşların akınına uğradı. Havaların yüksek sıcaklıkla seyretmesiyle birlikte kendisini kapalı alanlara atan vatandaşlar, meyve sebze alışverişi yapmak için semt pazarını tercih etmeye devam ediyor. Vatandaşlar sıcak havadan ne kadar bunalmış olsa bile pazar tezgahlarındaki ürünler ile ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. Yazın başlangıcından bu yana tezgahlarda kendini göstermeye başlayan erik çeşitleri, çilek, karpuz, kayısı, kiraz ve kavun gibi yaz meyvelerinin fiyatları da sabitliğini sürdürürken vatandaşın torbası da bir o kadar doluyor. Her hafta gözlemlendiği üzere bu haftada alışveriş konusunda pazarı tercih edenler emekliler oldu. Hayat pahalılığının azalmadan devam ettiğinin altını çizen emekli kesimi, pazarda alım gücüne göre hareket etmek zorunda olduklarını belirtti. 

Kış ürünlerinin pek fazla görülmediği pazarda yaz meyve sebzelerinin olabildiği kadar ucuzlaması ile vatandaşlar ona göre alışverişlerini yapmayı sürdürüyor. Dört mevsimde pazar tezgahlarının olmazsa olmazı yerli muzun şimdiki fiyatının 40-50 TL aralığında olduğu gözlemlendi. Özellikle en çok dikkat çeken yaz meyvelerinde yüksek bir artış görülmedi. Erik çeşitleri 50 TL olarak görülürken çilek 70 TL’den satılmaya devam edildi. Karpuzun kilogram fiyatı 15-20 TL olarak görülürken kavunun tanesi ise 30 ile 50 TL aralığında devam etti. Kirazın fiyatı 70 TL olarak sabit kalırken kayısı ve nektarin de 60 TL olarak tezgahlara yansıdı. Salatalara ve yemeklere lezzet katan dereotu, maydanoz, roka ve taze soğanın demetinde bu hafta herhangi bir artış yaşanmadı. 25-30 TL aralığında devam eden salatalık ürünlerinin fiyatı aynı kaldı. Geçtiğimiz aylarda fiyat artışı ile dikkat çeken taze fasulye de tezgahlarda kilosu 50 TL’den satışa sunuldu. 
Bu hafta Yalova Semt Pazarındaki meyve ve sebze fiyatları
Çilek 70 TL
Erik çeşitleri 50 TL
Nektarin ve Kayısı 60 TL
Karpuz 15-20 TL
Kavun tane 30-50 TL
Kiraz 70 TL
Muz 40-50 TL
Elma çeşitleri 35-40 TL
Üzüm 70 TL
Salatalık ürünleri ve domates 25-30 TL
Taze fasulye 50 TL
Kabak 35 TL
Kapya ve sivri biber 60 TL
Patlıcan 30-35 TL
Bamya 150-200 TL 
M. Tunç Tanrıverdi 

Kaynak: Mehmet Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.