Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Semt Pazarı’nda bu hafta da fiyatlar düşündürdü... İşte pazardaki o fiyatlar!

Yalova Semt Pazarı bu hafta da tezgahlardaki sebze ve meyve ürünleriyle Yalovalıların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Bu hafta fiyatlar aynı mı kaldı? Tezgahlara yeni ürünler eklendi mi? Tüm bu soruların cevabı ayrıntılı olarak haberimizde

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2024 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2024 12:06
Kaynak: Mehmet Tunç Tanrıverdi
Yalova Semt Pazarı’nda bu hafta da fiyatlar düşündürdü... İşte pazardaki o fiyatlar!

Haftanın Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri Kapalı Pazaryeri’nde vatandaşlara hizmet sağlayan, başta meyve ve sebze ürünlerinin satıldığı pazar tezgahlarında fiyatların değişimi dikkat topladı. Yeni ürünlerin de satışa sunulduğu tezgahlarda sebze ve meyve fiyatlarında geçen haftalara göre inişler ve çıkışlar olmaya devam ediyor. Tezgahlardaki ürünler de en son yaşanan sebze ve meyve fiyatlarının düşmesinden dolayı dikkat çekti.

Fiyatlardaki dalgalanma vatandaşı düşündürüyor

Maliyet giderleri, ekonomik sıkıntılar ve üretim-tüketim arasındaki dengesizlik pazardaki fiyatları büyük bir ölçüde etkilemeye devam ediyor. Bu nedenle semt pazarında kurulan pazardaki ürün fiyatları da bir o kadar etkileniyor. Çeşitli ürünlerin kimisinin fiyatının artması kimisinin de düşmesi vatandaşları kara kara düşündürüyor. Pazaryeri’nde kış aylarında şimdiki zamana göre daha makul olan limon fiyatı da aynı şekilde yüksekliğini sürdürüyor.

Kirazın fiyatı yükseldi

Geçtiğimiz haftalara göre fiyatları sürekli değişiklik gösteren salatalık, domates gibi ürünlerin fiyatında çok büyük bir değişiklik olmadı. Bu doğrultuda Haziran ayında kilo fiyatı daha yüksek olan muzun şimdiki fiyatı 40 TL olarak gözlemlendi. Kirazın fiyatı ise 70 TL’den 100 TL’ye yükseldi. Domatesin kilosunun 10 TL, salatalığın ise 25 TL olduğu görüldü. Kilolarına göre şeftali 40 TL, kavun 30 TL, karpuz 15 TL, erik 50 TL olarak tezgahlara yansıdı. Süt mısırın da 7 tanesinin 100 TL’ye denk geldiği gözlerden kaçmadı.

M. Tunç Tanrıverdi

Kaynak: Mehmet Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.