Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği aşure etkinliği gerçekleştirdi

Muharrem Ayı ve Aşure Günü sebebiyle Yalova Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği, şube binasında yoğun ilgiyle gerçekleşen bir aşure etkinliği gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 11:43
Kaynak: Mehmet Tunç Tanrıverdi
Yalova Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği aşure etkinliği gerçekleştirdi

Muharrem Ayının gelmesi vasıtasıyla ve bu ayda yer alan Aşure Günü nedeniyle Yalova Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından aşure ikramı gerçekleştirildi. Etkinliğe çok sayıda vatandaşın yanı sıra siyasi parti yetkilileri ve dernek yöneticileri de iştirak etti. Yalova İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman Karakuş da katılımcılar arasında yerini aldı. Program çerçevesinde Yalova Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Himmet Bakırcı, etkinliğe katılan kişilere hitap etti.

Aşure gününün anlam ve önemine dikkat çeken konuşmalarda bulunan Başkan Bakırcı, “Aşure, hepimizi bir arada tutan yardımlaşmanın simgesidir, bir arada olmanın ve birbirimize destekte bulunmanın anlamını taşır. Dini inançlarımızda aşurenin tarihsel ve manevi açıdan katkıları çok büyüktür” diye konuştu.

Yoğun bir ilginin gerçekleştiği etkinlikte dağıtılan aşureler kısa zaman içerisinde tüketilirken Yalova Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Himmet Bakırcı bu özel günde kendilerini yalnız bırakmayarak davetlerini kabul eden herkese teşekkürlerini iletti.

M. Tunç Tanrıverdi

Kaynak: Mehmet Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.