Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova OSB Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir OSBÜK Marmara Toplantısı’na Katıldı

Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Marmara Bölge Toplantısı’nda OSB’nin durumu, sorunları ve talepleri hakkında bilgi verdi. Özdemir, toplantının son derece verimli geçtiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2023 00:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2023 00:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova OSB Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir OSBÜK Marmara Toplantısı’na Katıldı

OSBÜK Marmara Bölge Toplantısı, İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan ile aralarında Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir’in de yer aldığı Marmara Bölgesi’ndeki 98 organize sanayi bölgesinin başkan ve yöneticileri katıldı. Marmara Bölgesi’ndeki OSB’lerin sorun ve taleplerinin istişare edildiği toplantının açılışında konuşan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Marmara Bölgesi’nin Türk sanayisinin kalbi olduğunun altını çizdi. Bölgede 75’i işletme aşamasında olmak üzere toplam 98 organize sanayi bölgesi olduğunu ifade eden Kütükcü, Marmara Bölgesi’ndeki OSB’lerde 33 bin 724 fabrikanın üretim yaptığını, 938 bin 633 kişiye de istihdam sağlandığını belirtti. Kütükcü, “81 ilimizdeki tüm organize sanayi bölgelerimizde 67 bin fabrikamızın yarısı,2.5 milyonluk toplam istihdamımızın da yüzde 37.5’u Marmara Bölgemizde. Üretim tarafına baktığımızda ise, bölgedeki organize sanayi bölgelerimiz, Türkiye’deki tüm OSB’lerimizin toplam üretiminin yüzde 33’ünü gerçekleştiriyor” ifadeleriyle bölge sanayisinin önemine dikkat çekti.

Toplantıya katılarak OSB’lerin taleplerini dinleyen Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan ise, OSB’lere Türk sanayisine verdikleri katkılardan dolayı teşekkür etti. “Sanayiciler bu memleketin gerçek kahramanlarıdır” diyen Bakan Yardımcısı İnan, “Sanayicilerimiz tüm zorluklara rağmen değer üreten, taş üstüne taş koymak için çalışan çok değerli insanlar. Tüm sanayicilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah daha güçlü, büyüyen ve refah üreten Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.


Reel sektörün dünya ekonomisinde ağırlığını hissettireceği yeni bir döneme girileceğine inandığını belirten İnan, bu dönemde Marmara Bölgesi’nin hem Türk sanayisindeki liderliğini koruyacağını, hem de dünyadaki ağırlığını artıracağını vurguladı. İnan, OSBÜK Başkanı Kütükcü’nün yeni sanayi alanı ve OSB’lerin genişleme taleplerine yönelik ise şunları söyledi: “Sanayi alanlarımız şu anda toplam yüzölçümümüzün binde 4’ünü oluşturuyor. Bunu 5 yıl içinde iki katına, binde 8’e çıkarmayı hedefliyoruz. Buna ihtiyaç gerçekten var. Ayrıca OSB Uygulama Yönetmeliğini de çalışıyoruz, kısa bir süre içerisinde tamamlayacağız.”
Toplantıda, Marmara Bölgesi’ndeki OSB’lerin sorun ve taleplerinin istişare edildiğini belirten Özdemir, “OSBÜK Marmara Bölge Toplantısı’nda, Marmara Bölgesinin 98 OSB Başkan ve yöneticileri olarak Sanayi Bakan Yardımcımız Sayın Oruç Baba İnan, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürümüz Sayın Fatih Turan ve Bakanlık bürokratlarıyla verimli bir istişare toplantısı yaptık. Toplantıda OSB’lerimizin geldiği noktalar, önümüze çıkan ve çıkabilecek sorunlar ile taleplerimizi de dile getirme imkanı yakaladık” dedi.

Özdemir, son olarak OSBÜK’e düzenledikleri toplantı için teşekkür ederek, “OSBÜK sayesinde hem bölge hem de ülke sanayisinin sorunlarını ve çözüm önerilerini paylaşabiliyoruz. Hem de diğer OSB’lerden örnek alabileceğimiz uygulamaları görme fırsatı buluyoruz.” dedi.

M. Tunç Tanrıverdi / Yalova Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.