Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YALOVA OSB, 4 PİLOT OSB ARASINDA YER ALDI

Yalova Makine İhtisas OSB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülen Türkiye’de Organize Sanayi Bölgelerinin Dönüşümü Projesi kapsamında hayata geçirilecek olan OSB Yenilik Merkezi Projesinde yer alan 4 OSB arasına girmeye hak kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2023 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2023 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
YALOVA OSB, 4 PİLOT OSB ARASINDA YER ALDI

OSB Yenilik Merkezi Projesi’nin, Türkiye’de sanayinin gelişmesine büyük katkı sağlayan Organize Sanayi Bölgelerinin yenilik temelli Türkiye ekonomisine katkı sağlamaları amacıyla dönüşüm süreçlerinde bir dönüm noktası olması hedefleniyor. Proje kapsamında 4 OSB arasına giren Yalova Makine İhtisas OSB, ilk aşamada 13 firmasıyla değişim yönetimi ve inovasyon yolculuğuna başladı.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, projeyle ilgili olarak sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamada, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve UNDP himayelerinde yürütülen Yenilik Merkezi projesinin pilot 4 OSB’sinden biri olarak, ilk aşamada 13 firmamızla değişim yönetimi ve inovasyon yolculuğumuza başladık. Kısa zamanda önemli proje çıktıları alacağız.” dedi.

Özdemir ayrıca, proje kapsamında gerçekleştirilen toplantıda Yalova OSB Yenilikçilik Programı’nın tanıtımını yaptığını belirtti. Özdemir, programda dijital bağışıklık sistemi, uygulama görüntüleme, yapay zeka yönetişimi, endüstriye yönelik bulut platformları, platform mühendisliği, kablosuz alan-yapıların değer yaratması, süper apps, uyarlanabilen yapay zeka, metaverse, sürdürülebilir teknolojiler gibi konuların ele alındığını ifade etti.

Türkiye’de Organize Sanayi Bölgelerinin Dönüşümü Projesi; 9. ve 10. Kalkınma Planları’nda yer alan öncelikler doğrultusunda “Organize Sanayi Bölgelerinde Teknoloji Geliştirme Projesi” adıyla tasarlandı ve uygulamaya konuldu. Proje Türkiye’nin sanayileşme sürecine katkı sağlamak, OSB’lerin yenilikçilik kapasitelerini artırmak, OSB’lerde teknoloji geliştirme merkezleri kurmak ve OSB’lerin bölgesel kalkınmada daha etkin rol oynamalarını sağlamayı amaçlıyor. Proje kapsamında seçilen ve aralarında Yalova Makine İhtisas OSB’nin de olduğu 4 OSB için yenilik merkezi tasarımı ve kuruluşu raporları hazırlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.