Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Orman İşletme Müdürlüğü çam ağaçları için teyakkuza geçti! Çam ağaçlarını yılbaşı ağacı olarak kullanıyorlar…

Yalova Orman İşletme Müdürlüğü, yeni yıl öncesinde çam ağaçlarının yılbaşı ağacı olarak kesilmesini önlemek için harekete geçti. İl genelindeki 8 orman işletme şefliğinde görev yapan personeller, ormanlık alanlarda 24 saat esasına göre denetim yapmaya başladı

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2023 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2023 15:58
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Orman İşletme Müdürlüğü çam ağaçları için teyakkuza geçti! Çam ağaçlarını yılbaşı ağacı olarak kullanıyorlar…

Yalova, Marmara Bölgesi’nin en yeşil ili olma özelliğine sahip. 49 bin 510 hektarlık ormanlık alana sahip olan ilde, çam ağaçları da büyük bir önem taşıyor. Yalova Orman İşletme Müdürlüğü, çam ağaçlarının yılbaşı ağacı olarak kesilmesini önlemek için yoğun bir mesai harcıyor. Yasa dışı yollarla ağaç kesen şahısların tespit edilmesi sonrasında da yasaların öngördüğü cezai işlemleri uyguluyor.

Yalova Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların ormanların korunmasında duyarlı olmalarını ve usulsüz yollarla ağaç kesenlerin görülmesi durumunda 112’ye ihbarda bulunulmasını istediler. Yetkililer, çam ağaçlarının yılbaşı ağacı olarak kullanılmasının doğaya zarar verdiğini ve yılbaşı ruhunu yansıtmak için plastik yılbaşı ağacı veya evde yapılabilen yaratıcı yılbaşı ağacı seçeneklerinin tercih edilebileceğini belirttiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.