Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 103. Yıl Dönümü Kutlanacak

Yalova’nın düşman işgalinden kurtulmasının ardından tamı tamına 103 sene geçti. Yalova Valiliği yapmış olduğu bilgilendirmede bu sene de Yalova’nın Kurtuluşu’nun coşkuyla kutlanacağını belirtti ve kutlama programı hakkında detayları paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2024 02:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2024 02:53
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 103. Yıl Dönümü Kutlanacak

Yalova, düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlanacak. Yalova Valiliği tarafından yapılan açıklamada, bu yıl da Yalova'nın Kurtuluşu'nun önemli etkinliklerle taçlandırılacağı duyuruldu. Kutlamalar, şehrin tarihindeki önemli dönüm noktalarından biri olan bu günü anmak amacıyla düzenlenecek olup; resmi törenler, çelenk koyma merasimleri, konserler ve paneller gibi çeşitli etkinlikler yer alacak.

Çelenk sunulacak

Kutlama programı 19 Temmuz Cuma günü ilk olarak saatler 10.00’ı gösterdiğinde 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Yalova Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayacak devamında ise 10.20’de şiir okunması v halk oyunları gösterisi ile kutlama programı başlayacak.

TCG Tuzla Gemisi ziyaret edilecek

Gün boyu sürecek olan kutlamalar saat 10.40’da, Yalova Eski Deniz Otobüsü Kartal İskelesi’nde devam edecek. Burada, TCG Tuzla (P-1200) Gemisi ziyaret edilecek. Yapılan açıklamada TCG Tuzla Gemisi’nin 10.00-17.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açık olacağı da belirtildi.

‘’Geçmişten Günümüze Yalova’’

Kutlama programı, saatler 11.00’ı gösterdiğinde Yalova İl Özel İdaresi Konferans Salonu’nda sürdürülecek. Burada, Yalova'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 103. Yılı anısına ‘’Geçmişten Günümüze Yalova’’ adlı panel gerçekleştirilecek.

Halk Konseri gerçekleşecek

Yalova'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 103. Yılı nedeniyle hayata geçirilen kutlama programı akşam saat 20.30’da sonlanacak, kutlamanın son programı 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Halk Konseri olacak. Bu özel gün vesilesiyle, Yalova'nın kurtuluş mücadelesinde emeği geçenleri bir kez daha minnet ve şükranla anılacak.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.