Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’nın Aronya’sı Masterchef’te

Türkiye’de Yalova’ya özgü yetiştirilen ve geçtiğimiz hafta şenliği yapılan Aronya meyvesi’nin ünü dilden dile yayılmaya devam ediyor. Aronya hasadı 5 Eylül’de başladı ve bu özel meyve dün gece yayınlanan Masterchef Allstar’da yarışmacılara ana ürün olarak verildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2023 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2023 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’nın Aronya’sı Masterchef’te

Aronya meyvesi Yalova’nın coğrafi işaretli ürünlerinden biridir. Yalova için çok önemli bir yeri olan Aronya sınırlı tarımsal anlanı bulunan şehre büyük katkı sağlayan ve Yalova’yı dışarıya tanıtabilecek bir üründür. 
Aronya Masterchef Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, 2017-2018’de proje çalışmalarına başlandığını belirterek, “2020 yılında biz 7-8 ton bir rekolte elde ettik. İlk bahçelerimizin ürünüydü. 2021 yılında 27-28 ton oldu rekoltemiz. 2022 yılında 100 tona yaklaştı. İnşallah bu sene de 150 tona yakın bir rekolte bekliyoruz. Tam verim çağına geldiğinde bütün bahçelerimiz Yalova’mızda bugünkü dikilişlerin 500 tona yakın bir ürün vereceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Aronya Masterchef Aronya meyvesinin ünü Türkiye genelinde yayılmaya devam ediyor, dilden dile yayılan Aronya şimdi Tv ekranlarında karşımıza çıkıyor. 
Aronya Masterchef 2Dün gece yayınlanan Masterchef Allstar programında yarışmacılara yaratıcılık kategorisinde bir yemek yapmaları için Yalova Aronya’sı verildi. Yarışmacılar tarafından oldukça sevilen ürünle birbirinden farklı birçok yemek ve tatlı şeflere sunuldu. 

Aronya Masterchef Aronya’nın lezzeti, rengi ve yiyeceklere verdiği aroması şefler tarafından oldukça beğenildi. 

Aronya Masterchef 4Yalova’nın Aronya’sı bu vesileyle Türkiye’de daha çok tanınmayı başardı. 

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.