Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Milli Eğitim Müdürü Akmeşe Yalova Lisesi ile ilgili net konuştu; "Öğrencilerimizin deprem güvenliği bizim için çok önemli"

Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Yalova Lisesi’nin binasının yapımına kısa bir süre içerisinde başlanacağını duyurdu. Binanın sağlam ve deprem güvenli bir şekilde inşa edileceğini de dile getiren Akmeşe, “Öğrencilerimizin güvenliği bizim için çok önemli” dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2023 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2023 09:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Milli Eğitim Müdürü Akmeşe Yalova Lisesi ile ilgili net konuştu; "Öğrencilerimizin deprem güvenliği bizim için çok önemli"

Yalova’nın en önemli marka eğitim kurumu durumundaki Yalova Lisesi’nin yapım çalışmalarına kısa bir süre içerisinde başlanıyor. Bu çerçevede Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe de bilgiler verdi. Yalova Lisesi’nin güvenli ve depreme dayanıklı bir bina olması için maksimum hassasiyet gösterdiklerini ifade eden Akmeşe, “Her ilde ve özellikle de Yalova gibi güzel şehirlerde bir takım kurumlar vardır.

İlginizi Çekebilir... Yalova’da Okul müdürleri toplantısı yapıldı

İlginizi Çekebilir... Yalova Milli Eğitim Müdürü Akmeşe müjdeyi verdi: Yalova Atatürk İlkokulu tam gün eğitime geçiyor

Sadece bir bina ya da okul olmayan vatandaşla özdeşleşen, duygusal bağların kurulduğu anılarının olduğu yerlerdir onlar. Dolayısıyla insanlar bunun üzerine titrerler. Buraların zarar görmesini istemezler, zira o kuruma bir aidiyetleri vardır. Yalova Lisesi, 1999 Marmara depreminde zarar görmüş kurumlardan bir tanesi. O dönemde burası ile ilgili bir güçlendirme çalışması yapılmış olsa dahi 2018 yönetmeliğine bağlı olarak incelendiğinde çok sağlam bir yapı olmadığı hakkında bir kanaate varıldığından Yalova Lisesi ile ilgili yıkım kararı verilmiş.

Ardından Yalova devlet yatırım programına alındı. Projesi çizildi. Müellif bir firmaya burası ile ilgili iş ve işlemler ihale edildi. Zemin etütlerine de zaman kaybetmeden başlandı. Ama zemin etüdü yapılırken burada bir sorun fark edildi. Projeler de buna yönelik olarak yenilendi. Bu elbette biraz da olsa bir gecikmeye neden oldu. Devletimiz özellikle kamu binası ve okul yaparken olmazsa olmazının başını güvenlik çeker. Kahramanmaraş depreminde şahit olduk. Okul binaları zarar gördü ama yıkılmadı ve ayakta kaldılar. Bu konuda devletimizin çok büyük bir hassasiyeti olduğundan dolayı Yalova Lisesi konusunda da sağlam adımlarla ilerliyoruz. Öğrencilerimizin güvenliği bizim için çok önemli. Zemin iyileştirmesi yapıldı. Bununla ilgili tüm çalışmaları tamamladık. Şubat ayında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından gerekli incelemeler de tamamlandı. Mayıs ayında Yalova Lisesi yapım işi ihale edildi. İlgili firmaya haziran ayında yer teslimi yapıldı” dedi. 
30 ağaç kesilmekten kurtuldu
Yalova Lisesi binasının yapılacağı alanda bulunan 30 ağacın kesilmekten kurtarılması için plan değişikliği yapıldığını da ifade eden Akmeşe, “Vatandaşlarımızla ortak değerlerimiz var. Yalova Lisesi’nin yapılacağı alanda ağaçlar var. Bu ağaçların kesilmesi gündeme geldi. Orada 30 ağaç var. Valimiz, vekillerimiz hassaten biz de bu ağaçların kesilmesine razı gelemedik. Bu işin geciktiğinin farkındayız ama o ağaçların kesilmesine de izin veremezdik. Vatandaşımız bizi mazur görsün. Biraz daha gecikelim ama ağaçları kurtaralım dedik. Binamızı 3 metre daha öne kaydırma kararı aldık. Bunun iş ve işlemleri de biraz süre aldı elbette. Bu süreçleri de tamamladık. Hem güvenli bir bina inşa ederken hem de oradaki ağaçlarımızı kesmeden kurtardık” diye konuştu. 
“Bilgi kirliliği olabiliyor”
Yalova Lisesi’nin arazisi ile ilgili bir takım kirli bilgilerin de olduğunu belirten Akmeşe, herkesin içinin rahat olmasını istedi. Yalova Lisesi’nin bu alanda yeniden ülkemize hizmet edecek insanları yetiştireceğini ifade eden Akmeşe, “Yalova Lisesi bu ile nitelikli insanlar yetiştirmiş güzide bir eğitim kurumudur. Yeni binanın tamamlanması ile birlikte bu okulumuz yeniden ilimize hayırlı olacak insanlar yetiştirmeye bu binasında devam edecek. Bazen bilgi kirlilikleri de olabiliyor. Burada başka şeyler yapılacağı gibi söylentiler de dolaştı. Herkesin içi rahat olsun. Burası Yalova Lisemizin yeridir ve lisemiz yeniden güvenli ve yeni binasında burada eğitim ve öğretim verecektir” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.