Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova, midye çiftlikleri ile Türkiye'ye örnek oldu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Yalova’da bulunan midye çiftliklerinin başarıya ulaştığını bu nedenle de ülkede bu sistemin yaygınlaştırılacağını dile getirdi

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2023 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2023 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova, midye çiftlikleri ile Türkiye'ye örnek oldu

Yalova’nın Çınarcık ilçesinde kurulu bulunan midye çiftlikleri ülkeye örnek oldu. Bu çiftliklerde daha sağlıklı, hijyenik ve sertifikalı midyeler üretiliyor. Yalova’da yıllık rekoltenin 9 bin tona ulaşması hedefleniyor.

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar da, midye çiftliklerinin hem denize hem de ekonomiye katkı sağladığını söyledi. Parıldar, “Midyeler hem denizi temizliyor hem de vatandaşımıza gelir sağlıyor. Bu proje ile Yalova en önemli illerimizden biri oldu. Yalova’da yıllık 9 bin tonluk midye çiftliklerinin tam kapasiteye eriştiklerinde dolaylı olarak 400-500 milyon liralık katma değer oluşturacağını düşünüyoruz. İyi tarım uygulamalarında, organik tarımda ilk ve tek midye çiftlikleri burada bulunuyor” diye konuştu.

Bakanın takdirini kazandı

Yalova’da bulunan midye çiftlikleri, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da takdirini kazandı. Yumaklı, yaptığı açıklamada, midye yetiştiriciliğinin 2015 yılında başlatıldığını ve yılda 5 bin 500 ton üretim gerçekleştirildiğini belirtti. Yumaklı, “Midye, deniz suyunu organik temizleyip yem ve tatlı su tüketmeyen bir canlıdır. Midye yetiştiriciliği için destekleme ödemesi yapıyoruz. Ülkemizde halen Sinop, Bursa, Yalova, Balıkesir, İzmir, Muğla ve Çanakkale illerimizde 50 bin tonluk kapasiteye ulaştık. Bu kapasitemizi kullanmak ve üretim miktarımızı daha yukarılara taşımak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.