Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, "TOBB ETÜ ile iş birliği geliştireceğiz

Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile yakın bir iş birliği geliştireceklerini açıkladı. Özdemir, OSB içerisinde inşa edilen Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kampüsü'ne verdiği manevi desteklerden dolayı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür etti

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 02:07
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 02:07
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, "TOBB ETÜ ile iş birliği geliştireceğiz

Yalova Makine İhtisas OSB ve Yalova Üniversitesi iş birliğiyle, Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kampüsü’nün OSB içerisinde eğitim ve öğretim vermesi için önemli adımlar atıldı. Bu sayede burada yetişen öğrenciler, OSB içerisindeki fabrikalarda staj yapma imkanı bulacak ve mezun olduklarında istedikleri takdirde buradaki fabrikalarda çalışmaya başlayabilecekler. Bu çerçevede Yalova Üniversitesi ve Yalova Makine İhtisas OSB, gerek eğitim kalitesini arttırmayı gerekse yenilikçi fikirler geliştirmeyi sağlayacak iş birlikleri geliştiriyor.

Başkan Direnç Özdemir, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile yakın bir iş birliği geliştireceğiz. Bu üniversite, Yapay Zeka Mühendisliği ve Nanoteknoloji Mühendisliği gibi ülkede öncü sayılabilecek bölümleri de barındırıyor. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile OSB'nin iş birliği, öğrencilerimize hem staj hem de istihdam konusunda büyük avantajlar sağlayacak. Bu projede emeği geçen ve manevi destek veren herkese, özellikle TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ederim" dedi.
Bu iş birliği, Yalova Üniversitesi'nin eğitim kalitesini yükseltmekle kalmayıp, OSB’deki fabrikaların da nitelikli iş gücüne daha hızlı ve etkin bir şekilde erişimini sağlayacak. Ayrıca, öğrencilerin staj ve mezuniyet sonrası iş imkanlarının artması, bölgenin ekonomik ve teknolojik gelişimine de önemli katkılar sunacak.
Yalova Makine İhtisas OSB ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında kurulması hedeflenen bu iş birliği, Türkiye'deki üniversite-sanayi iş birlikleri için örnek teşkil ediyor ve diğer bölgelerde de benzer projelerin hayata geçirilmesi için ilham kaynağı olmayı 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.