Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Makine İhtisas OSB’de İŞKUR Hizmet Noktası açıldı

İstihdam konusunda kolaylık sağlaması beklenen İŞKUR Hizmet Noktası, Yalova Makine İhtisas OSB içerisinde hizmet vermeye başladı

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 02:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 02:17
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova Makine İhtisas OSB’de İŞKUR Hizmet Noktası açıldı

Yalova Makine İhtisas OSB ve Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Yalova İl Müdürlüğü iş birliği ile OSB bünyesinde kurulan Nitelikli İstihdam Merkezi'nde İŞKUR Hizmet Noktası açıldı. Bu yeni hizmet noktası, iş arayanların ve işverenlerin ihtiyaçlarına hızlı ve etkin çözümler sunmayı hedefliyor.

İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, Yalova Makine İhtisas OSB Bölge Müdürü Musa Turan ve Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Acar ile birlikte istihdam ve eğitim alanında yapılacak çalışmaları değerlendirdi. İl Müdürü Dede, yaptığı açıklamada, "Yalova Makine İhtisas OSB ve İŞKUR İl Müdürlüğümüz ortaklığında faaliyetlerine başlayacak olan Hizmet Noktamız, fabrika ve sanayi kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücüne ulaşmasını ve iş arayanların hızlı bir şekilde iş bulmasını destekleyecek. Bu proje, yerinde hizmet anlayışı açısından ilimiz için bir ilk olma özelliğini taşıyor” dedi.

Nitelikli İstihdam Merkezi bünyesinde, iş arayanlar için çeşitli eğitim programları düzenlenecek. İlk etapta, PLC (Programlanabilir Lojik Kontrol ve Operatör Panel Programlama), simülasyon eğitimleri, kaynakçı eğitimi, forklift operatörü eğitimi, CNC eğitimi, AutoCAD, yalın üretim ve bilişim alanlarında eğitimler verilecek. Ayrıca, İŞKUR Hizmet Noktasında görevlendirilecek iş ve meslek danışmanları, işverenlerin açık iş taleplerine uygun adayları davet ederek toplu iş görüşmeleri gerçekleştirecek.

İŞKUR Yalova İl Müdürü Erhan Dede, Yalova OSB'nin hızlı bir şekilde kurulumunu tamamladığını ve istihdamda önemli artışlar beklediklerini belirtti.

Dede, “Bu amaçla geleceğe dönük olarak hizmetlerimizi planlamaya ve geliştirmeye çalışıyoruz. İlimizde iş arayan ve işverenlerimizin Hizmet Noktamızda tüm hizmetlerimizden yararlanmasını sağlayacağız. İŞKUR Hizmet Noktaları iş bulmak isteyen gençler ile işverenlerin buluşmasında önemli. Bu projemizi kısa sürede hayata geçirmesinden dolayı Makine İhtisas OSB'ye teşekkür ediyoruz” dedi.

Yalova Makine İhtisas OSB'de açılan İŞKUR Hizmet Noktası, bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına önemli katkılar sağlamayı hedefliyor.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.