Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova MAG-DER, Büyük Marmara Depremi için hazırlıklara devam ediyor! Yalova’da deprem tatbikatı yapıldı mı?

Olası bir Marmara Depremi adına Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) hazırlıklarına devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2023 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2023 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova MAG-DER,  Büyük Marmara Depremi için hazırlıklara devam ediyor! Yalova’da deprem tatbikatı yapıldı mı?

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Başkanı Sabri Karaçam, Olası Marmara Depremi Hakkında yapılan çalışmalardan ve hazırlıklardan bahsederek, gerçekleştirilen tatbikat hakkında bilgi verdi. Olası Marmara Depremi kapsamında depremden etkilenmeyeceği düşünülen illerde bulunan kurtarma ekipleri ile karşılıklı anlaşmalar imzaladıklarını belirten Başkan Karaçam açıkladı, ‘’İlk önce Dernek Başkanı Yalovalı olan, Kuşadası Arama Kurtarma Derneği ile anlaşma sağlandı.

Geçen yıllarda gerçekleşmiş olan İzmir Depreminde ilk önce Afad ile görüştük ihtiyaç, talep var mı diye, ihtiyaç olmadığı söylendi. Daha sonra Kuşadası Arama Kurtarma Ekibi ile görüştük bölgeye intikal ettiklerini belirttiler ve ihtiyaç olmadığını söylediler bizlerde bu sebepten ötürü gitmedik, sonuçta bizlerin görevi ihtiyaç ve talep durumunda başlar. Daha sonra diğer 6 arama kurtarma ekibi ile birlikte ortak karar ile ‘’ND Arama Kurtarma Müttefik Grubu’’ kuruldu.’’

Sözlerine devam eden Mahelle Afet Gönüllüleri Dernek Başkanı Sabri Karaçam, kurulan müttefik grubunun Yalova’ya olacak faydalarından bahsetmeyi de ihmal etmedi. ‘’Olası bir Marmara Depreminde bu grup Yalova’ya intikal edecek ve ilimizde bulunan 15 konteynerde görev yapacak, MAG’lara destek verecek.’’ Bir tatbikat gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Karaçam, bu tatbikatın ekiplerin birbirini tanıması ve ortak çalışma alanlarının oluşturulması açısından öneminden bahsetti.

Tatbikat için gelen ekipler K77 enkaz alanında konuşlandı, ekipler toparlanana kadar serbest çalışmalar yapıldı. Sonrasında ise Kule inişleri, arazide kaybolma vakalarında kişinin bulunması, olası sel ve su taşkınlarında yapılacaklar ile ilgili tatbikatlar yapıldı. Gelen ekipler ekipman ve ekip listeleriyle kurulan MAG Kriz Merkezinde toplandı, mahallelerde oluşan hasarın çok olduğu yerlere sevk edildi. Koordinasyon kriz merkezinden gelen talepler doğrultusunda ekipler gerekli enkazlara gönderildi, enkazlardan gelen raporlar koordinasyon kriz merkezi yetkililerine ulaştırıldı. Sabri Karaçam verimli ve başarılı geçen tatbikatların devam edeceğini bildirdi ve K77 Enkaz alanı yetkililerine, Yalova’ya gelen ND Bileşenleri kurtarma ekiplerine ve Yalova MAG-DER katılımcılarına teşekkürlerini iletti.

Haber/Murat Can Aytemur

  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.