Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Lisesi küllerinden doğmak için gün sayıyor

Yalova’nın simgelerinde birisi olan Yalova Lisesi, Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’nin sözleri ile, ‘Küllerinden yeniden doğmak için’ gün sayıyor. Birçok kişinin hatıralarının olduğu ve yapımına başlanan lise 600 günde tamamlanacak

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2024 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2024 11:09
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Lisesi küllerinden doğmak için gün sayıyor

Depreme dayanıksız olduğu tespit edildikten sonra yıkımı gerçekleştirilen Yalova Lisesi’nin yapım işi, 12 Mayıs 2023 tarihinde ihaleye çıkmıştı. İhaleyi 84 milyon 545 bin TL fiyat veren Akçe İnşaat San. Tic. ve LTD. ŞTİ. kazanmıştı. Yalova Lisesi’nin inşasına başlandı. Bu noktada önemli açıklamalarda bulunan Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Yalova Lisesi’nin ilin önemli simgelerinden birisi olduğuna dikkat çekti. Lisenin küllerinden doğarak yeniden eski günlerine geri döneceğini ifade eden Akmeşe, “Her ilde o ille özdeşleşen okullar vardır. Yalova Lisesi de bu ilin simgelerinden birisi olarak ilin tarihinde çok önemli bir yere sahip. Geçmişi olan, kültürü olan, tarihi olan, Yalova’da yetişmiş birçok insanın hatıralarının olduğu bir okul. Dolayısıyla Yalova Lisesi il için çok büyük bir öneme sahip. Ancak depreme dayanıksız olduğu için bir süre önce lisenin binasını yıkmak zorunda kaldık. Yalova Lisesi’nin küllerinden yeniden doğmasını sağlamak adına devletimize yapılan başvurular sonrasında okulumuz yatırım programına alınmıştı. Bununla ilgili ödenek sağlandı, arsa ile ilgili problemler çözüldü, zemin etüdü, zemin iyileştirme çalışmaları yapılıyor ve 12 Mayıs 2023 tarihinde de İl Özel İdaremiz aracılığı ile bu binanın ihalesi gerçekleştirildi.

Bundan sonraki süreçte ise müteahhit firma bu binayı 600 iş günü gibi bir sürede bitirecek. Bu bina teslim edildiğinde halen başka yerlerde öğrenim gören Yalova Lisesi öğrencilerimiz yapılan Yalova Lisesi binasına geri dönecekler. Yalova Lisemiz kısa bir aranın ardından ilimize yeniden hizmet etmeye başlayacak. Bizim amacımız burada sadece bir bina inşa etmek değil. Bizim amacımız Yalova’nın simgelerinden birisi haline gelen Yalova Lisemizi yeniden küllerinden doğan başarılı bir lise haline getirmek. Yalova’nın hatıralarında Yalova Lisesi’nin çok ayrı bir yeri var” dedi.
 

“Belirtilen tarihte tamamlanacak”

Yalova Lisesi’nin ihalesini gerçekleştiren ve yapım aşamasının takip ve denetim yükümlülüğünü kendisinde barındıran Yalova İl Özel İdaresi ise süreci an be an takip ediyor. Binanın hedeflenen süre içerisinde tamamlanacağını dile getiren Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz ise, “Yalova Lisesi’nin ihalesini yapan ve yapım aşamasını denetleyen Yalova İl Özel İdaresi ise bina tamamlandıktan sonra binayı müteahhit firmadan devralarak Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edecek” dedi. Lisenin 600 iş gününde tamamlanması gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Yalova Lisemiz ilimizin en önemli eğitim kurumudur.

Lisemizin yapımı hızla devam ediyor. 24 derslik ve spor salonundan oluşacak olan ve 84 milyon 545 bin TL’ye ihalesi gerçekleştirilen bodrum+zemin+3 kat olacak Yalova Lisesi binasında derslik ve idareci odaları dışında laboratuvarlar, kütüphane, atölyeler de bulunacak. Binanın ihalesini Akçe İnşaat San. Tic. ve LTD. ŞTİ. almıştı. Yapımı da bu firma sürdürüyor. İhale gereğince bina 600 iş günü içerisinde tamamlanarak teslim edilmek zorunda. Biz bu anlamda lisenin belirtilen süre içerisinde tamamlanarak teslim edilmesinde bir gecikme yaşanmasını beklemiyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.