Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Kent Konseyi'nden ‘Deprem ve Zemin Gerçeği’ söyleşisi

Yalova Kent Konseyi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen ‘Deprem ve Zemin Gerçeği: Yalova’nın Depremselliği’ konulu söyleşi, Engelsiz Kafe Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2025 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2025 14:02
Kaynak: YALOVA HAYAT
Yalova Kent Konseyi'nden ‘Deprem ve Zemin Gerçeği’ söyleşisi

Kent Konseyi Başkanı Kenan Engin, açılış konuşmasında Yalova’nın deprem gerçeğine dikkat çekerek, bilimsel farkındalığın artırılmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.

Söyleşiye Yalova Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Tutuğ ve Ömür Bayar da katıldı. Programda, Jeoloji Yüksek Mühendisi Osman Kendir konuşmacı olarak yer aldı.

Kendir, Yalova’nın fay hattı üzerindeki konumu, zemin özellikleri ve olası depremlere karşı alınması gereken önlemler hakkında bilimsel bilgiler sundu.

Yalova Kent Konseyi Başkanı Kenan Engin, “Deprem gerçeğiyle yüzleşmeli, bilimsel verilere dayanarak kentimizi geleceğe hazırlamalıyız” diyerek toplumun bilinçlenmesi gerektiğini ifade etti.


Yalova ve çevresinde yaşayan vatandaşların deprem farkındalığını artırmayı amaçlayan bu tür etkinliklerin devam edeceği belirtildi.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.