Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Kent Konseyi’nde seçimler yapıldı

Yalova Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu YTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Yüzde 96’lık rekor bir katılıma sahne olan genel kurulda 5 aday başkanlık için kıyasıya yarıştı.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 17:23
Kaynak: YALOVA HAYAT
Yalova Kent Konseyi’nde seçimler yapıldı

Yalova’nın en önemli gündem maddesine dönüşen Yalova Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. YTSO Konferans Salonu’ndaki genel kurula yoğun bir katılım gerçekleşti. 228 delegesi bulunan Yalova Kent Konseyi genel kurulunda yüzde 96’lık bir katılımla 207 üye hazır bulundu.

Divanın teşkili sonrasında saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Ardından protokol konuşmalarına geçildi. Açılış konuşmasını Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel yaptı.

Sürdürülebilir bir Yalova için herkesin üzerine düşeni yapması ve elele vermesi gerektiğini ifade eden Gürel, “Kent Konseyimizin de Yalova ile tam bir uyum içerisinde çalışacağına inanıyorum. Yalova Kent Konseyi sadece bir karar alma organı değil, halkın sesinin, fikirlerinin, beklentilerinin yankı bulduğu kente dair ortak aklın üretildiği bir platformdur.  Demokrasi anlayışımızın bir gereği olarak doğal olarak Yalova Kent Konseyi seçimlerinde şahsen ben ve yakın mesai arkadaşlarım tarafsız kalmaya çalıştık. Bizi ziyaret eden tüm aday arkadaşlara da sadece fikirlerimizi söyledim. Bu anlamda her hangi en ufak bir müdahalemiz olmadı. Kent Konseyi çok önemli bir kurumdur. Kentin yönetimine önemli katkılarda bulunur.

Yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaşmasını da sağladığı için çok önemli bir misyona sahiptir. Bu anlamda Kent Konseyi Genel Kurulundan çıkacak sonucun şimdiden kentimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Gürel’in ardından Yalova Kent Konseyi Başkanlığı için aday olan Mustafa Kandemir, Kenan Engin, Ali Çolakoğlu, Nurten Anıl ve Halit Okan 3’er dakikalık konuşmalar yaparak başkan seçilmeleri durumunda ne gibi çalışmalar yapacaklarını Genel Kurul delegelerine anlattılar.
 

Adaylar belediye başkanı ile aynı anda oy kullandı

Konuşmaların sonrasında ise demokratik bir tablo oluştu. Divan Kurulu tarafından sahneye davet edilen Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ve 5 başkan adayı aynı anda oylarını sandığa bırakarak birlik ve beraberlik mesajı verdiler. Kent Konseyi Genel Kurulu’nda 3 aşamalı bir seçim gerçekleştirildi.
İlk turda 3/2 çoğunluğu tek adayı alması şartı konurken bunun olmaması durumunda 2. Turda katılan delegelerin yüzde 50+1’inin oylarının tek aday tarafından alınması istendi. Bunun da gerçekleştirilmemesi durumunda ise en çok oy alan 2 aday yarışa devam ederken diğer 3 aday elenerek bu adaylar arasından en çok oyu alanın ise başkan olması kuralı uygulandı. Seçim sonrasında başkan seçilecek olan adayla birlikte genel kurul üyeleri de belirlenmiş olacak.
Gazetemiz baskıya girdiğinde Yalova Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu 1. Tur oy kullanma işlemi gerçekleştiriliyordu. Seçim sonucu ve detaylar ise yarınki gazetemizde yer alacak
 

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.