Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir : “Savaşa ve soykırıma ‘dur’ deme vaktidir”

Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir yaptığı açıklamada Filistin’in yine kanla uyanıp, ölümle uyuduğunu belirterek, “Bütün dünya ülkelerinin buna ‘dur’ deme zamanı gelmiştir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2023 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2023 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir : “Savaşa ve soykırıma ‘dur’ deme vaktidir”

Filistin’e karşı gerçekleştirilen akıl almaz adımların devlet anlayışının ötesinde kendini gösterdiğini belirten Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, “İnsanlık tarihinde gerçekleşen gelişim ve yenilenme sayesinde dünya birçok alanda ilerleme sağlamıştır. Yaşanabilir bir dünya oluşturmak için çaba harcayan insanlık, bireysel ve toplumsal refahı elde etmek adına da ilerlemeye devam etmektedir. Bu ilerleyişin diğer tarafında ise savaşlar durmadan devam etmektedir. Bu savaşların en şiddetli olanlarından birisi de, tarihinde sürekli kan ve ölümlerin olduğu Filistin topraklarıdır” dedi.

Kandemir, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “1799’da ortaya atılan bir fikirle başlayan mücadele, yerini durmak bilmeyen savaşlara bırakmıştır. O tarihten bu yana akan kanın ve ölen kişilerin sayısı hesaplanamamaktadır. Filistin yine kanla uyanmakta ve ölümle uyumaktadır. Filistin’e karşı gerçekleştirilen akıl almaz adımlar, devlet anlayışının ötesinde kendini göstermektedir. İnsanlığın, zorunlu ihtiyacı olan gıda ve su bile verilmemekte, Filistin halkı ölüme terkedilmektedir. Gerçekleştirilen yaptırımlar savaş kurallarıyla değil tamamen soykırım çizgisinde olmaktadır. Çocukların ve masum insanların öldüğü sivil katliamlar bütün dünyanın gözü önünde olmaktadır. Hiçbir dine ve hiçbir vicdana sığmayan yaptırımlar herkes tarafından görülmektedir. Buna sebep olanların kendi iç dünyasının karanlığı ve kana susamışlığı da artık herkes tarafından netlik kazanmıştır. Bütün dünya ülkelerinin buna ‘dur’ deme zamanı gelmiştir. Dualarımız ve temennilerimiz, dünya ülkelerinin kalıcı bir barışa olanak veren adımlar atarak, insanlığın daha da zulüm görmeden huzur ve refah dolu hayatlarına kavuşmalarını sağlamalarıdır. Ülkelerin kesin bir tavır alarak, hiçbir bahane sunmadan, ülke çıkarlarını gözetmeksizin, insanlık namına bu savaşı durduracak hamleler yapmalı ve de barışla sonuçlanacak kararlar almak zorundadır. Savaşa ve soykırıma ‘dur’ deme vaktidir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.