Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Kapalı Pazaryeri'nde bu hafta neler var neler... Yalova Pazarında işte fiyatlar!

Yalova Kapalı Pazaryeri her hafta olduğu gibi bu hafta da doldu taştı. Vatandaş fiyatlardan, esnaf ise maliyetten şikayetçi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2023 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2023 08:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Kapalı Pazaryeri'nde bu hafta neler var neler... Yalova Pazarında işte fiyatlar!

Pazartesi günleri kurulan ve Yalova Halkı tarafından yoğun ilgi gören Köylü Pazarı, her hafta olduğu gibi bu hafta da doğada yetiştirilen en taze sebze ve meyveleri vatandaş ile buluşturdu. Pazarda fiyatları nasıl buldunuz sorumuza alışveriş yapan bir vatandaşın verdiği cevap ise şu şekilde idi, ‘’ Pazar fiyatları geçen seneye oranla neredeyse iki katı arttı diyebilirim. Geçen sene pazardan kışa hazırlık için aldığım 5kg barbunyaya toplam 150 TL ödemiştim, bu sene ise aynı paraya sadece 3kg alabildim. Önümüz kış, geçen seneye aldığım 40kg salçalık domatese 240 TL ödemişken bu sene 400 TL ödedim ne olacak bu fiyatlar bilmiyorum, önümüzü görmekte zorlaynıyoruz.''

Kimisinin mutfak alışverişi yapmak için, kimisinin ise kışa hazırlık yapmak için ziyaret ettiği pazarda, halk genel anlamda fiyatlardan memnun değil. Artan mazot fiyatları ve tohum, gübre pahalılığı etkisiyle artan fiyatlar üreticiyi ve tüketiciyi ciddi oranda etkiliyor.

''Meyveler artık lüks oldu''

Alışverişini tamamlayan ve meyve fiyatlarının yüksek olduğundan şikayetçi olan bir vatandaş, '' Meyveler için artık diyecek söz bulamıyorum çünkü lüks olmaya başladı. Eskiden evlerimizde meyve sepetleri çeşit çeşit meyvelerle dolar taşardı şimdi ise sadece bir iki çeşit bulunuyor, bütçemiz yettiğince alabiliyoruz. Yazın fiyatlar bu kadar yükseldi ise kışı düşünemiyorum.'' Diye belirtti.

Yalova'da halkın azımsanmayacak bir kısmı, pazar fiyatlarının, market fiyatlarına eş değer hale geldiğini düşünüyor. Pazar fiyatlarının el yaktığını söyleyen vatandaş, ''Eskiden 100 TL ile tüm pazar alışverişi yapılırken şimdi 2 hadi bilemedin 3 parça ürün anca alınabiliyor, resmen paranın hiçbir değeri kalmamış.'' dedi.
Bu hafta pazar fiyatları şu şekilde idi:

Tane marul 20 TL, havucun kilosu 25 TL, tane lahana 50 TL, kırmızı elmanın kilosu 20-25  TL, limonun kilosu 15 TL, kavunun kilosu 20-30 TL, patlıcanın kilosu 12.5-15 TL, mzun kilosu 40 TL, üzümün kilosu 35 TL, Soğanın kilosu 10 TL, yeşil biberin kilosu 30 TL, Salatalık kilosu 15 TL, domatesin kilosu 12-20 TL, dolmalık biberin kilosu 25 TL, kırmızı biberin kilosu 25 TL, cevizin kilosu 90 TL, siyah üzümün kilosu 40 TL, yeşil elmanın kilosu, 20-25 TL, demet roka 10 TL, şeftalinin kilosu 40 TL, mandalinanın kilosu 25 TL, tane karnabahar 50 TL, Trabzon şeker 60 TL, barbunya kilosu 50 TL, demet maydonoz 10 TL, Demet sarımsak 30-50 TL, yerli şeker kilosu 35 TL, karpuz kilosu 20-25 TL, soğanın kilosu 10 TL.
Haber/Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.