Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Kapalı Pazar Yerinde bu haftaki meyve sebze fiyatları ne kadar? Pazarda dometesin fiyatı arttı mı? Pazarda fiyatlarda artış yaşandı mı?

Yalova Kapalı Pazar Yerinde bu hafta da yoğunluk devam etti. Yalova Hayat olarak sizler için fiyatları inceledik.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2023 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2023 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Kapalı Pazar Yerinde bu haftaki meyve sebze fiyatları ne kadar? Pazarda dometesin fiyatı arttı mı? Pazarda fiyatlarda artış yaşandı mı?

Hafta içi  kurulan ve Yalova Halkı tarafından yoğun ilgi gören Köylü Pazarı, doğada yetiştirilen en taze ürünleri bu hafta da vatandaş ile buluşturdu. Fiyatları nasıl buldunuz diye sorduğumuz bir vatandaş ise, ‘’Market fiyatları ile pazar fiyatları arasında sıkıştık kaldık fark yok denecek kadar az hatta bazı ürünlerde marketler çok daha ucuz lakin yine de pazardan aldığımız meyve sebzeler sayesinde ne yediğimizi biliyoruz ve genetiği ile oynanmış yiyeceklerden uzak durmaya çalışıyoruz.’’ Dedi.
 Ülke çapında artan fiyatlardan halk genel olarak şikayetçi.

Meyve ve sebze lüks değil bir ihtiyaçtır diyen vatandaş, ‘’Çocuklar dilediği meyveyi yiyemedikten sonra diğer konuların pekte bir önemi yok diye düşünüyorum, e malum okul dönemi de başladı bir çocuğun yediğini diğeri yiyemezse eğer bu çok üzücü bir durum, umarım en kısa zamanda fiyatlar normale döner bizler de eskisi gibi rahatça alışverişimizi yaparız.’’ Dedi.
   

Yalova Kapalı Pazar Yerinde bu hafta kurulan Köylü Pazarında fiyatlar şu şekilde idi:

Üzüm 1 kg 25 TL
Salatalık 1 kg 15 TL
Domates 1 kg ise 10, 20 ve 30 TL
Dolmalık biber 1 kg 25 TL
Yeşil biber 1 kg 30 TL
İncir 1 kg 50 TL
Elma 1 kg 20 TL
Şeftali 1 kg 45 TL
Roka 1 kg 10 TL
Fasulye 1 kg 60 TL
Limon 1 kg 20 TL
Kavun 1 kg 25-30 TL
Muz 1 Kg 40 TL
Soğan 1 kg 10 TL
Karpuz 1 kg 13 TL
Marul 1 kg 20 TL
Mısır 5 adet 50 TL
Sarımsak demet 30 TL
   Pazar esnafı artan fiyatların nedenini, gübre, tohum ve mazot maaliyetlerinin artmış olması ile ilişkilendirdi. ‘’Mazotun litresi 40 TL’yi geçti bizler de ev geçindiriyoruz, ürünlerimizi en sağlıklı en doğal koşullarda yetiştirmek adına emek sarf ediyoruz. Meyve ve sebze ürünlerimiz tüm zamlara rağmen market fiyatlarına göre daha uygun ve daha sağlıklı. Umarız en kısa zamanda ekonomi normale döner Bizler daha ucuza ürünlerimizi yetiştirebilirsek ve nakliyesini daha uygun fiyatlara sağlayabilirsek doğal olarak olumlu yönde Pazar tezgahlarına da yansır bu durum.’’ Dedi.

Haber/Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.