Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Kapalı Pazar Yeri'nde bu hafta neler var neler? Bu Hafta Pazarda fiyatlar ne kadar? Yalova'da pazar fiyatlarında artış var mı?

Yalova kapalı pazar yeri bu hafta da doldu taştı. Doğadan gelen en taze ürünler tezgahlarda yerini alırken Yalova halkı her hafta olduğu gibi pazarı ziyaret ederek mutfak alışverişini gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2023 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2023 16:02
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova Kapalı Pazar Yeri'nde bu hafta neler var neler? Bu Hafta Pazarda fiyatlar ne kadar? Yalova'da pazar fiyatlarında artış var mı?

"200 TL deyince çokmuş gibi geliyor’’

Doğadan tezgahlara gelen ürünler sayesinde vatandaşa sağlıklı ve taze ürünler sunan pazar esnafı bu hafta da çeşit çeşit sebze ve meyveyi Yalova halkına sundu. Vatandaşlar bir yandan alışveriş yaptı bir yandan da kışlık meyve ve sebzelerin fiyatları hakkında şikayetçi oldu. Pazara gelen ve alışverişini tamamlamış olan bir vatandaş, “Cidden inanılır gibi değil bu fiyatlar, hoş böyle söylüyorum ama paranın bir değeri yok gibi artık.

200 TL deyince çokmuş gibi geliyor lakin baktığımızda alacağı 4 kilo meyve. Ne ara bu hale geldik anlamış değilim ekonomiden çok anlamayan biri olarak diyebilirim ki bu fiyatlar çok arkadaş, nasıl düzelir ne olur bilmiyorum ancak bu fiyatlar gerçekten çok, Allah dar gelirlinin yardımcısı olsun” diye belirtti.

 

"Tek avantaj taze ve doğal’’

Pazara alışverişe gelmiş olan başka bir vatandaş ise sormuş olduğumuz, ‘Pazar yerleri hala daha marketlerden avantajlı mı?‘ sorusuna, “Valla ne avantajlı, ne de farkı kaldı. Markette de aynı fiyat en azından kapımıza kadar geliyor internetten sipariş verince. Üç kuruş daha pahalı ama o da yol parasına sayınca bir fark kalmıyor. Pazarın artık tek avantajı taze ve doğal ürünlere ulaşmak diyebilirim yoksa fiyat olarak bir avantajı kaldığını düşünmüyorum” diye cevapladı.

Pazarda bu hafta dikkat çeken ürünlere baktığımız zaman, özellikle çocuklar tarafından çok sevilmekte olan çilek ve muzu görmekteyiz. Muz bu hafta kilosu 35 TL’den satılırken, çilek ise kilosu 100 TL’den satıldı. Dikkat çeken diğer bir ürün ise kilosu 150-200 TL’den satışa sunulan kış aylarının favorilerinden olan kestane oldu.

 

Bu haftaki pazar fiyatlarından bazıları şu şekildeydi:

Kivi kg 25-30, muz kg 35, çilek kg 100, hurma kg 40, yeşil elma kg 35, kırmızı elma kg 30, mandalina kg 15-20, turp kg 20, salatalık kg 20, limon file 10, domates kg 25-30, greyfurt 25, sarımsak kg 100-160, kestane kg 150-200, patlıcan kg 35.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.