Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Kapalı Pazar Yeri'nde bu hafta neler var neler? Bu Hafta Pazarda fiyatlar ne kadar? Yalova'da pazar fiyatlarında artış var mı?

Yalova Kapalı Pazar Yeri her pazartesi olduğu gibi bu hafta da doldu taştı. Kışlık meyve ve sebzeler tezgahlarda yerini almaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2023 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 16:39
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova Kapalı Pazar Yeri'nde bu hafta neler var neler? Bu Hafta Pazarda fiyatlar ne kadar? Yalova'da pazar fiyatlarında artış var mı?

Yalova Kapalı Pazar Yeri’nde her hafta kurulan pazarda, doğadan taze meyve ve sebzeler tezgahlarda yerini alıyor. Özellikle kanser hastalığının sık görülmeye başlaması ile birlikte vatandaşlar doğal ve taze ürünler almak için sık sık pazar yerlerini ziyaret ediyor.

Elma, ayva, nar, greyfurt ve mandalina gibi kışlık meyveler yavaştan tezgahlarda görülmeye başlamışken vatandaş fiyatların pahalılığından şikayetçi. Kışlık meyvelerin pahalılığından yakınan bir vatandaş, ‘’Kışlık meyveler çıkmaya başladı, doğal olarak özlediğimiz tatlar gelelim bir bakalım dedik ancak fiyatlar gerçekten çok pahalı. Geçen sene yarı fiyatına aldığımız ürüne bu sene iki katı para ödüyoruz.

Anlıyoruz ülke genelinde durum aynı, üretici de zorlanıyor ama artık buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Bizler her hafta pazara gelen insanlarız, her hafta nasıl farklı bütçe ayarlayalım bilmiyorum. Umarım en kısa zamanda normal fiyatlara geri döneriz. Allah herkesin yardımcısı olsun, hayat çok zorlaştı.’’ Diyerek sıkıntısını dile getirdi.

Herkes evine ekmek götürmek için mücadele ediyor

Düzenli olarak artmakta olan fiyatlar vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Pazar yerini ziyaret eden halk genel anlamda fiyatların çok yüksek olduğunu düşünüyor. Üretici ise vatandaşla aynı şekilde üretim maaliyetlerinin çok arttığını söylüyor. Hal böyle olunca alanda satanda zor duruma düşüyor. Taze ve doğal meyvelere uygun fiyata ulaşmanın herkesin hakkı olduğunu söyleyen vatandaş, ‘’Biz artık ne yapacağımızı şaşırdık, geçen hafta aldığımız bir ürünü bu hafta aynı paraya alamıyoruz. Herkes evine ekmek götürmek için mücadele ediyor. Bu pazara sadece durumu iyi olan insanlar gelmiyor, bir çocuğun annesinden istediği bir meyveye ulaşamamasının çaresizliğini düşündükçe canım acıyor gerçekten. Rabbim herkese yardım etsin umalım bu zor günleri geride bırakalım ve normal fiyatlara geri dönelim. Pazar yerleri bizler için büyük önem arz ediyor. Marketler yer yer daha uygun fiyatlı olmaya başladı ancak pazarın yerini kesinlikle tutmuyor. Üreticilerimizin getirdiği taze ve sağlıklı ürünler varken rafta günlerce bekleyen bir ürünü almak istemem açıkçası. Diye belirtti.

Bu hafta pazardaki bazı fiyatlar şu şekildeydi:

Domates kilo 20-25, tatlı sivri biber kilo 40, yeşil biber kilo 20, patlıcan kilo 25, roka-pazı-taze soğan demet 10, patates kilo 20-25, ayva kilo 20-25, greyfurt kilo 25, limon file 10-15, sarımsak kilo 80-100

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.