Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova İYİ Parti’den tutuklu gazetecilere destek

İYİ Parti Yalova İl Başkanlığı, tutuklanan gazeteciler Serkan Kafkas, Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak için Cevdet Aydın Parkı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2023 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2023 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova İYİ Parti’den tutuklu gazetecilere destek

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Aykırı ve Muhbir’in editörleri Furkan Uludağ, Serkan Kafkas, Serdar Sönmez ve Ümit Yasin Perinçek tutuklandı. Bu tutuklamaya tepki gösteren İYİ Parti ise 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi. İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir ve İYİ Parti Yalova il yönetiminin de katıldığı açıklamada, Türk milliyetçiliği düşüncesine sahip gazetecilere yönelik baskı politikasına tepki gösterildi.

İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir, yaptığı açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Aykırı ve Muhbir’in editörleri Furkan Uludağ, Serkan Kafkas, Serdar Sönmez ve Ümit Yasin Perinçek’in tutuklanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Kendir, “Türk milliyetçisi olmak, Türk milletinin geleceği için paylaşımlarda bulunmak; ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez!’ pankartını taşımak asla bir suç olmadığı gibi Türk milletinin her bir ferdinin görev ve sorumluluğundadır” dedi.
Kendir, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında, Türk milliyetçiliğinin mahkûm edilmesine geçit vermeyeceklerini belirterek, “Bu toprakların mayasıyla yoğrulan, beş bin yıllık mazisiyle insanlık tarihini belirleyen Türk milletinin milliyetçiliğini yapmak da bu ülkenin her bir vatandaşına düşen vazgeçilmez bir haktır. Belirtmek isteriz ki Ulu Önderimiz olmasından her zaman övündüğümüz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; Ziya Gökalplerden Erol Güngörlere kadar tertemiz Türk münevverlerinin, devlet adamlarının yeşerttiği ve büyüttüğü Türk milliyetçiliği düşüncesini İYİ Parti olarak savunmayı ve korumayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.