Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova İl Genel Meclisi ‘cumhuriyet’ gündemiyle toplandı

Yalova İl Özel İdaresi ve Yalova İl Genel Meclisi, cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Bu çerçevede İl Genel Meclisi de cumhuriyet gündemi ile özel bir oturum gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2023 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2023 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova İl Genel Meclisi ‘cumhuriyet’ gündemiyle toplandı

Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında ilk olarak İl Özel İdaresi fuaye alanında Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümünden Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan tarafından hazırlanan “Yalova: Atatürk’ün Kentinde Cumhuriyet’in İzleri” fotoğraf sergisi gezildi. Fotoğraf sergisinde, Yalova’nın cumhuriyet tarihi boyunca yaşadığı değişim ve gelişim görsel olarak sunuldu.

Ardından her yıl düzenlenen Prof. Dr. Halil İnalcık’ı anma sempozyumlarından bu yıl cumhuriyetin 100. yılına özel olarak “27 Temmuz Osman Gazi’den Atatürk’e Cumhuriyet’in 100. Yılı ve Yalova” sempozyumu bildiri kitabının lansmanı yapıldı. Lansmana AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Genel Sekreter Ümit Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Selahattin Aras ve İl Genel Meclis Üyeleri katıldı.

29 Ekim 2023 tarihinde ise olağanüstü Cumhuriyet Meclisi gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Hasan Soygüzel’in açılış konuşmasının ardından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu. Daha sonra siyasi parti gruplarının grup başkanları, AK Parti Ömer Aslan, Cumhuriyet Halk Partisi Oktay Atik, Memleket Partisi Ahmet Barış Eroğlu ve Milliyetçi Hareket Partisinden Atalay Beştaş tarafından cumhuriyetin 100. yılına özel kutlama konuşmaları yapıldı.

Yalova İl Genel Meclisi Üyeleri tarafından günün anlamına özel olarak oluşturulan Cumhuriyet Ormanına 100 adet fidan dikimi sebebiyle Ormancılığı Geliştirme ve Orman Yangınlarıyla Mücadele Vakfı tarafından gönderilen sertifikayı Milletvekili Ahmet Büyükgümüş grup başkanlarına takdim etti. Meclis üyelerine özel gönderilen sertifikaları Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Genel Sekreter Ümit Yılmaz ve Doç .Dr. Hacer Karabağ Arslan takdim ettiler.

Meclis oturumunun son kısmında cumhuriyetin kurucusu ve 1. Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923’te cumhuriyetin ilanı münasebetiyle ve Cumhurbaşkanı unvanı ile yaptığı konuşma okundu. Hatıra fotoğrafı çekilerek meclis oturumu kapatıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.