Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova İl Genel Meclis Mayıs Ayı Oturumları tamamlandı

Yalova İl Genel Meclisi'nin Mayıs Ayı Son Oturumu, 6 Mayıs 2024 Pazartesi günü Başkan Hasan Soygüzel önderliğinde gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 04:57
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 04:57
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova İl Genel Meclis Mayıs Ayı Oturumları tamamlandı

Yalova İl Genel Meclisi Mayıs Ayı Son Oturumunda, Yalova'da bulunan tescilli veya tarihi kayıtlarda yer alan somut kültür varlıklarının tespit edilmesi ve restore edilerek kültür mirasına kazandırılması teklifi ele alındı. Komisyonlar tarafından hazırlanmış olan raporlar okundu ve meclis üyeleri ile müzakere edildi. Okunan rapora göre, Altınova İlçesi'nde bulunan Fevziye Köyü Hacı Muratlar Mescidi'nin restorasyon inşaatı tamamlandı. Termal İlçesi'nde ise, Tarihi Fransız Evi'nin röle, restitüsyon ve restorasyon projesi Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na onay için gönderildi ve onaylandı.

Teşvikiye Beldesi Belediyesi tarafından uygulanması talep edilen Teşvikiye atık su sisteminin restorasyon uygulaması için gerekli bütçenin ayrılması kararı alındı. Benzer şekilde, Yalova Atatürk Köşkü ve Yürüyen Köşk iskelesinin röle ve restorasyonu için gerekli bütçe ayrıldı. Ayrıca, Armutlu İlçesi'nde bulunan tarihi kaplıca otelinin restorasyonu ile Akköy'deki tarihi eserlerin araştırılması ve komisyona rapor sunulması için süre verilmesi kararlaştırıldı, meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.