Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova için Japon uzmandan deprem uyarısı

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın Marmara Denizi’ne giren üç kolunun da 7 ve üzeri deprem üretme potansiyeli olduğunu ve Yalova’nın bu depremlerden ciddi şekilde etkilenebileceğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2023 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2023 13:06
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova için Japon uzmandan deprem uyarısı

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığını ve özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın aktif olduğunu belirtti. Moriwaki, “Kuzey Anadolu Fay Hattı, 1999 Gölcük depreminden sonra kırılmaya devam ediyor. 1912’de kırılan Silivri fay noktasına kadar kuzey hattında her an deprem olabilir. Ayrıca Yalova taraflarından Ege’ye giden güney hattında da 100-200 yıldır deprem olmayan bölgeler var. Bu bölgelerde de deprem bekleniyor” dedi.

Moriwaki, Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın Marmara Denizi’ne girdiği üç kolun da 7 ve üzeri deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu vurgulayarak, “Bu üç kolun herhangi birinde meydana gelecek bir deprem, Yalova’yı ciddi şekilde etkileyecektir. Yalova, hem kuzey hem de güney hattına yakın bir konumda bulunuyor. Bu nedenle Yalova’da depreme karşı hazırlıklı olmak gerekiyor” diye konuştu.

Moriwaki, deprem riskini azaltmak için yapı güvenliği, afet eğitimi, acil durum planlaması gibi önlemlerin alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.