Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova halkı yeni asgari ücrete ne dedi?

Milyonlarca insanın hayatını doğrudan etkileyen asgari ücret ile ilgili düşüncelerini dile getiren Yalova halkı, yeni yılda gerçekleşen asgari ücret artışının zamlar karşısında yeterli olmadığını dile getirdi. Yeni yıla girilmesiyle birlikte geçerli olan asgari ücret hakkında yalovahayat.com’a konuşan Yalovalılar, hükümetin ne yapması gerektiği hakkında fikirlerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2024 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2024 18:17
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova halkı yeni asgari ücrete ne dedi?

Asgari ücretin zamlar karşısında erimemesi gerektiğinin altını çizen Yalova halkı, yapılan asgari ücret artışının bu şartlar karşısında fayda getirmeyeceğini söyledi.

Ülkedeki hayat şartlarının zorluğunun önünü alabilmek için gerekli ihtiyaçların göz ardı edilmeden sağlanmasının gerektiğini belirten vatandaşlar, insanların geçim sıkıntısı karşısında zorlanmadan yaşamasını istiyor.

Yalova’daki vatandaşlar asgari ücrete yapılan zamla ilgili şu şekilde konuştu: “Asgari ücretle geçinmek şu şartlarda oldukça zorlaştı ve alana yetmiyor. Asgari ücrete yapılan zam kesinlikle yetersiz.

Hayat pahalılığı karşısında asgari ücret alan vatandaş önce hangi ihtiyacını karşılayabilir? Kira fiyatları almış başını gidiyor bununla birlikte elektrik, su, doğalgazı hesaplasan bunların üzerine birde yemek, giyinme masraflarını eklersen elinde zaten hiçbir şey kalmıyor. Ürün fiyatları böyle yükseldiği sürece asgari ücreti artırsan da bir şey değişmiyor; çünkü denetim olmayınca böyle oluyor.

Asgari ücretin bu şartlar altında en az 25-30 bin lira olması gerekirdi. Gün geçtikçe masraflar çoğalıyor; vatandaş hangi birisine yetişsin, hangi birisini karşılasın. Özellikle piyasadaki fiyatlar da makul olmadığı sürece hiçbir şeyi düzeltemezsin.  Enflasyon bu şekilde artmaya devam ederse elimizdeki paranın hiçbir kıymeti olmayacak”

M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.