Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Hafız İmam Hatip Ortaokullarında talep patlaması yaşandı

Yalova’da hafızlık eğitimine olan ilgi her geçen gün artıyor. Çiftlikköy İlçe Müftüsü Yusuf Ulusoy'un Yalova Hafız İmam Hatip Ortaokulu ve Yalova Hafız Kız İmam Hatip Ortaokulu'na yaptığı ziyarette, okulların kapasitesinin yetersiz kaldığı ve talebin çok yüksek olduğu belirtildi

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 05:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 05:20
Kaynak: YALOVA HAYAT
Yalova Hafız İmam Hatip Ortaokullarında talep patlaması yaşandı

Çiftlikköy Müftüsü Yusuf Ulusoy, Kur'an kursu öğreticisi Mehmet Karaman ile birlikte Yalova'daki iki hafızlık okulunu ziyaret etti. Ziyaret sırasında okul müdürleri, sınavla öğrenci almalarına rağmen kontenjan kısıtlaması nedeniyle birçok öğrenciyi kayıt edemediklerini belirttiler. Özellikle Yalova Hafız Kız İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Tatar, okulun yeni bir binaya ihtiyacı olduğunu ve bu konuda hayırseverlerden destek beklediklerini ifade etti.

Çiftlikköy'den yaklaşık 60 öğrencinin bu okulları tercih etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Müftü Ulusoy, öğrencilerin, öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin gayretlerini takdir etti. Müftü Ulusoy, “Başta yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'i ve manevi değerlerimizi öğrenmek için büyük gayret gösteren öğrencilerimiz olmak üzere, okul müdürlerimize, Kur’an kursu öğreticilerimize, hafızlık okullarının tercih edilmesini teşvik eden cami görevlilerimize, bu hizmetlerde emeği geçenlere ve hayır sahiplerine teşekkür ediyorum” dedi.

Okulların kapasitesi yetersiz

Ziyaret sırasında okul müdürleri, artan talebe rağmen mevcut binaların kapasitesinin yetersiz kaldığını vurguladı. Özellikle Yalova Hafız Kız İmam Hatip Ortaokulu'nda öğrenci sayısındaki artış, okulun yeni bir binaya ihtiyacını daha da acil hale getirdi. Okul müdürleri, hayırseverlerin desteğiyle yeni bir okul binası yapılabilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Müftü Ulusoy ve Kur'an kursu öğreticisi Mehmet Karaman, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti ve onlara meyve ikramında bulundu. Öğrencilerle yapılan sohbetlerde, öğrencilerin hafızlık eğitimine gösterdikleri ilgi ve çaba takdir edildi.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.