Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova güne sağanakla başladı! Bu keyif çok uzun sürmeyecek

Marmara Bölgesi’nde İstanbul başta olmak üzere Yalova ve çevre illerde sabahın ilk ışıklarıyla birlikte gök gürültülü sağanak yağış etkili olmaya başladı. Sağanak yağışla birlikte sıcaklık ve nemde de bir miktar düşüş yaşandı. Akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenen yağışların cumartesi de etkili olduktan sonra Pazar günü yerini yeniden sıcak havaya bırakacağı tahmin ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 10:34
Kaynak: Hilal Baldemir
Yalova güne sağanakla başladı! Bu keyif çok uzun sürmeyecek

Yurdun batı kesiminde uzun süredir beklenen yağış sonunda geldi. Yalova ve İstanbul sabahın ilk ışıklarıyla sağanak yağışa teslim oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü; 5 kenti "turuncu", 10 kenti de "sarı" kodla uyardı.

Aralarında İstanbul Yalova ve Ankara'nın da olduğu 15 kentte gök gürültülü sağanak yağış beklendiği duyuruldu.

Meteoroloji'nin yanı sıra İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM da gök gürültülü sağanak yağışa karşı vatandaşlara uyarılarda bulunarak sel ve su baskınlarına karşı hazırlıklı olunmasını istedi.

BEKLENEN SERİNLİK GELDİ

Hem Meteoroloji hem de AKOM'un İstanbullulara yönelik uyarılarının ardından sabah saatleri itibarıyla Megakent'te ve çevre illerde şiddetli sağanak yağış başladı.

Aralıklı olarak sürecek yağmurun, akşam saatlerine kadar etkili olası beklenirken son günlerdeki aşırı sıcakları da düşürdü.

23-26 derece seviyelerine inen sıcaklığın ve azalın nemin ardından bunalan Yalovalılar bir nebze de olsa serinledi.

Fakat Meteoroloji’den aktarılan bilgiye göre bu serinlik kısa süreli bir rahatlama olacak. Pazar gününden itibaren sıcaklıkların yeniden 32 derece seviyelerine çıkması bekleniyor ve ay sonuna kadar da bu şekilde devam edeceği tahmin ediliyor.

Yalova’da önümüzdeki hafta sıcaklıkların 32-35 derece arasında devam etmesi beklenirken uzun bir süre yağış beklenmiyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.