Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası (YESO) Başkanı Necati Erbul: "Esnafı kış korkusu sardı"

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası (YESO) Başkanı Necati Erbul esnafı kış korkusunun sardığını ifade etti. Erbul esnafın kış aylarında ayakta durmasını sağlayacak bir takım destekleyici tedbirlerin alınması gerektiğinin de altını çizdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2023 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2023 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası (YESO) Başkanı Necati Erbul: "Esnafı kış korkusu sardı"

Yaz aylarını aradığını bulamadan geçiren Yalova esnafı elektrik, doğalgaz, yıl başında artacak asgari ücret ve sigorta pirimleri ile gireceği kış aylarında nasıl ayakta duracağını düşünmeye başladı. Sattığı malı sattığı fiyata yerine koymakta zorlanan esnafları kış korkusunun sardığını ifade eden YESO Başkanı Necati Erbul, "Yaz aylarında esnaf iş yapıtor. Ama kış aylarında vatandaşın giderleri de artınca doğal olarak o nispette giderlerini kısmaya başlıyor. Esnafın da vatandaşla paralel olarak elektirk ve doğalgaz giderleri kış aylarında yeniden giderler hanesine ekleniyor. Bütün bunlara enflasyon da eklendi. Bugün sattığınız malı yarın sattığınız paraya bile yerine koyamaz durumdasınız. Her gün herşeyin fiyatı sürekli değişiyor ve artıyor. Bu durumu fırsata çevirmek isteyenler de var elbette. Esnafa fahiş fiyatla mal satıyorlar. Esnaf da mecburen bunun üzerine bişeyler koymak zorundaki giderlerini karşılasın ve ailesini geçidirsin. Ama bu sefer de vatandaşlar duruma tepki göstermeye başlıyor. E yeni yıla yaklaşıyoruz. Daha şimdiden asgari ücrete gelecek zam miktarı konuşulmaya başlandı bile. Esnafların bir çoğu eleman çalıştırıyor. Eleman giderleri zaten giderlerin en büyüğü. Bütün bu etkenleri ve verileri değerlendirdiğimizde benim en çok korktuğum dönem kış dönemi. Esnafı da daha şimdiden bu kışı nasıl atlatırız korkusu sardı. Ben esnafın ayakta durmasını sağlamaya yönelik bir takım desteklemelerin yapılmasından yanayım. Ben eğer bu desteklemeler sağlanamazsa esnaflardan bir çoğu bu kış aylarında kepenk kapatabilir." dedi.
 

"Vekiller sesimizi hükümete duyurmalı"

Esnafın sesinin hükümete iletilmesi gerektiğini de dile getiren Erbul, "Biz bu sıkıntıları ilimizin 3 milletvekiline de görüşmelerimizde anlatıyorum. Ben her geçen gün durumun bir önceki yıla oranla daha kötü gittiğini ifade ediyorum. Bu kötü gidişin önüne Yalova Milletvekillerimizin esnafın sesini hükümete iletmesi ve bir şekilde talepler doğrultusunda çözümlerin geliştirilmesi ile geçileceğini düşünüyorum." diye konuştu. 

"Esnafın desteklenmesi lazım"

Kış aylarında maliyetleri ve masrafları adeta katlanan esnafların ayakta durması için hükümetin bir takım destekleme tedbirleri alması gerektiğini de vurgulayan YESO Başkanı Necati Erbul, "Esnaflarımız yükselen maliyetlere karşı dayanabilmek için her ziyarette hükümetin kendilerine doğalgaz ve elektrikte bazı imtiyazlar sğlaması talebini iletiyorlar. Yine Bağ-Kur ve SGK pirimlerinde de bir takım indirimleri istiyoruz. Maliyetleri ne kadar düşürüsek esnaflar kış aylarının zorlu şartlarını o denli rahat atlatır ve ayakta kalır." şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.