Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Esenköy’e 16 derslikli lise yapılacak

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü ve Esenköy Belediyesi arasında imzalanan protokolle beldeye 16 derslikli bir lise yapılacak. Lisenin temelinin en kısa süre içerisinde atılması hedefleniyor

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2023 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2023 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Esenköy’e 16 derslikli lise yapılacak

Esenköy beldesi uzunca bir süredir hayalini kurduğu liseye nihayet kavuşacak. Esenköy Belediyesi ve Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü, Yalova Valiliği’nde düzenlenen törenle yapılacak olan 16 derslikli lisesinin protokolünü imzaladılar. Protokolün imzalanması öncesinde söz alan Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe,  “Esenköy Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Temel’in beldede bir lise yapmak gibi bir talebi oldu. Biz de bu anlamda ilgili analizleri yaptık. Esenköy beldemizin bir liseye ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Bizim de beldede bir eğitim arazimiz vardı. Bu arazimizle ilgili gerekli altyapı çalışmalarını gerçekleştirdik. Belediyemiz de buradaki lise binasının yapılması konusunda son derece istekli ve gayretli. Biz de Milli Eğitim Bakanlığı’mızdan gerekli protokol onayımızı aldık. Bu okulumuzun resmi ilk adımını bugün atıyoruz. İnşallah Esenköy beldemize ihtiyaç duyduğu 16 derslikli lisesini Esenköy Belediyemizin öncülüğünde kazandıracağız” dedi.


“1 hafta içinde temeli atmak istiyoruz”
Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel ise okulun temelini 1 hafta içerisinde atmak istediklerini ifade ederek, “Bugün bizim için çok güzel bir gün. Yıllardır beldemize bir lise yapmak istedik. Burada bir lise ihtiyacımız vardı. Bugün imzalanacak protokol sayesinde bunun ilk adımızı atıyoruz. Biz bu liseyi İMECE usulü yapacağız. Belediyenin parasını kullanmayacağız. Sayın valimizin de izni olursa lisemizin adını da Esenköy İMECE Lisesi koymak isteriz. Yarından itibaren zemin etüdü çalışmaları başlayacak. Yetişirse 1 hafta içerisinde temelini de hep birlikte atmak istiyoruz” diye konuştu.


“Herkese örnek olsun”
Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya da Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel’i tebrik etti. Bu protokolün herkese örnek olması temennisinde de bulunan Vali Kaya, “Ben başkanıma güveniyorum. 16 derslikli bu okulu yardımlarla devletin tek bir kuruşunu harcamadan yapacak. Biz de kendisine tam olarak güveniyoruz. Bugün bu protokolü imzalıyoruz. En kısa süre içerisinde de okulu yaparak bize teslim edecek. Başkanımızın belediye binası gibi modern bir bina yapacağına olan güvenimiz de tamdır. Okullara ve belediyelere de örnek olsun” şeklinde konuştu.
Ardından 16 derslikli Esenköy Lisesi’nin yapımına imkan verecek protokole Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel ile Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe imza koydular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.