Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’dan Filistin Halkına Büyük Destek

İsrail’e karşı Filistin’in yanındayız diyen Gönül-Der “Ayasofya’nın dirilişi, Mescid-i Aksanın özgürlüğe kavuşmasının habercisidir” sloganı ile tekbir eşliğinde Merkez Camii önünden Yalova Kent Meydanı’na kadar yürüyüş yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2023 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2023 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’dan Filistin Halkına Büyük Destek

Yalova Gönül-Der Platformu, 8 Ekim 2023 Pazar günü ikindi namazı vaktinde, Yalova Merkez Camii önünde pek çok sivil toplum kuruluşu eşliğinde basın açıklaması yaptı ve Merkez Camii önünden Yalova Kent Meydanı’na kadar Tekbir eşliğinde yürüyüş yaparak Filistin’in yanındayız dedi. Yalova’da gönüllü sivil toplum kuruluşları (STK) ve halkın yoğun katılımı ile Hacı Ömer Anlayışlı sözcülüğünde gerçekleştirilen basın açıklaması şu şekildeydi; “Bugün Merkez Camiimizde kıldığımız ikindi namazından sonra Filistinli kardeşlerimizin direnişine ilk etapta kayıtsız kalmamak, onlarla beraber olduğumuzu vurgulamak, uzaktan da olsa dualarımızla yanlarında olduğumuzu ifade etmek için burada toplanmış bulunuyoruz. Bu katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun. Mescid-i Aksa’nın yiğitlerine selam olsun, sevinçliyiz, terör devleti İsrail’in kurulduğu 1948 yılından bugüne dek hep saldırıya uğrayan, yaralanan, şehit olan, evinden, barkından olan bizlerdik.

Müslüman olan devlet yöneticilerini uyarıyoruz

Camilerde, meydanlarda sayısız hüzün dolu, gıyabi cenaze namazları kılındı. İlk defa kuşatmayı yarmak için harekete geçen, yaşamaya mecbur edildiğimiz açık hava hapishanesinin duvarlarını aşarak, ölünecekse her gün değil yavaş yavaş, bir kere ölelim dedik zalimlerin arasına dalan bizler olduk bu sebeple sevinçliyiz. Ümitliyiz. Firavunun zulmünden Allah’ın lütfu ile yarılan denizden geçerek özgürleşen, ataları gibi aksanın yiğitlerinin hapishane duvarlarını yıkarak, demir kafesleri delerek, özgürlüklerine kavuşacaklarının, terör devletini yerle bir edeceklerinin, Filistin’i Siyonistler için yaşanmaz kılacaklarının ümidini taşıyoruz. 1948’den beri her gün bir adım, bir evin yıkılması, birkaç Filistinlinin şehit edilmesi gibi korkakça ve sinsice yapılan planlarla Filistin halkının topraklarını elinden alan, zalim İsrail’e bugün her türlü tedbir silah ve güçlerine karşı 5000 hava saldırısı ile neye uğradıklarını anlayamayan bu zalimler, bu topraklardan defolup gidene kadar, dualarımız bu ümidin hiç kırılmaması, hep canlı kalması ve gerçekleşmesi içindir. Uyarıyoruz, terör devleti ile ilişki kuran ve ilişkilerini geliştiren tüm devletleri ve özellikle halkı Müslüman olan devlet yöneticilerini uyarıyoruz. Kararlarını yeniden gözden geçirmeye davet ediyoruz.

Direnişin zaferi sonrası pişmanlıklar yaşayabileceklerini şimdiden hatırlatıyoruz. Yalova sivil toplum kuruluşları platformu olarak safımız duruşumuz ve dualarımız direniş yiğitlerinden yanadır. Direniş yiğitlerine maddi ve manevi desteğimiz, Aksa özgürleşene kadar devam edecektir, dostluğumuz baki kalacaktır, böyle bilinsin isteriz.”

Haber/ Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.