Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’dan Etiyopya'ya yardım eli

Yalova Aile ve İnsani Yardım Derneği, Türkiye’deki hayırseverlerin bağışlarıyla toplanan kurbanlık, zekat ve sadakaları Etiyopya'daki yetim ve fakirlere ulaştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2024 07:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2024 07:25
Kaynak: Serap Polat
Yalova’dan Etiyopya'ya yardım eli

Her yıl Etiyopya'da yaşayan yetim ve fakirler için yardım ve vekâleten kurban bağışı kampanyası düzenleyen Yalova Aile ve İnsani Yardım Derneği, bu yıl da geleneği bozmadı. Kurban Bayramı öncesi hayırseverlerin bağışlarıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere küçükbaş ve büyükbaş hayvan alan dernek yönetimi, bayramlık kıyafet yardımı da yaptı.

2024 kurban organizasyonu için Etiyopya’ya giden Yalova Aile ve İnsani Yardım Derneği Başkanı Hacı Ömer Anlayışlı, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar ile develeri aldıktan sonra 500 kişi için erzak siparişi verdiklerini belirtti.

Etiyopya’da Yalova Aile ve İnsani Yardım Derneği tarafından yaptırılan yetimhanede kalan çocuklara 3 öğün yemek verdiklerini, Kur’an-ı Kerim dersi yaptıklarını ve çocukların ihtiyaçlarına cevap verdiklerini aktaran Anlayışlı, Türkiye’de yapılan bağışlarla alınan bayramlıkları çocuklara kendi elleriyle giydirdi.

Derneğin Etiyopya’daki yetimhane inşaatlarının devam ettiğini aktaran Hacı Ömer Anlayışlı, küçükbaş ve büyükbaş kurban hissesinin 4 bin TL, deve hissesinin ise 6 bin TL olduğunu hatırlatarak, bağışların bayram gününe kadar alındığını belirtti.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.