Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’daki deprem erken uyarı sistemleri yeniden aktive ediliyor!

DOHAD Başkanı Fuat Agalday, Yalova’daki deprem erken uyarı sistemlerinin yeniden aktive edilmesi kararı alındığını duyurdu. Agalday, Marmara Bölgesi’nde şu an için her hangi bir deprem aktivitesinin belirtisinin olmadığını da dile getirdi

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2024 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2024 11:47
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’daki deprem erken uyarı sistemleri yeniden aktive ediliyor!

Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agalday, Yalova Hayat’a özel yaptığı açıklamada Yalova Belediyesi ile yapılan anlaşma ile bir süredir aktif olmayan deprem erken uyarı sistemlerinin yeniden devreye alınacağını söyledi. Agalday, “Bir önceki belediye yönetimi döneminde Yalova’daki deprem erken uyarı sistemlerimiz devre dışı kalmıştı. Mahalli idareler seçimi sonrasında yeniden Yalova Belediyesi ile diyaloğa geçerek bu istasyonların devreye sokulması için görüştük. Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ömür Bayar’a bu konuda bilgiler aktardık ve istasyonların yeniden aktive edilmesinin Yalova ve Marmara açısından ne kadar önemli olduğunu anlattık. Yalova Belediyemiz de bu anlamda son derece duyarlı davranarak bu istasyonların yeniden çalışır hale getirilmesi için bize gereken tüm desteği vereceklerini dile getirdiler. Ben bu anlamda Yalova Belediye Başkanı Sayın Mehmet Gürel’e, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Ömür Bayar’a da teşekkür ediyorum” dedi.

2 ilçeye istasyon kurulacak

DOHAD Başkanı Fuat Agalday Yalova’da yeni istasyonlar kurulacağını da ifade etti. Agalday, “Şu anda il merkezinde bulunan deprem erken uyarı istasyonlarımızın yanı sıra Çiftlikköy ve Armutlu ilçelerinde de yeni istasyonlar kuracağız. Kurulacak bu istasyonlarla Yalova’daki erken uyarı istasyon sayısı da 5’e çıkmış olacak. Deprem erken uyarı istasyonlarının Marmara’daki sayılarının artması buradaki fay hattında yaşanacak hareketlilikleri daha hassas bir şekilde tespit etmemizi ve takip etmemizi sağlıyor. Yalova da bu hareketliliği takip anlamında çok önemli bir noktada yer alıyor” şeklinde konuştu.

“Her hangi bir deprem belirtisi yok”

Marmara Bölgesi’nde beklenen depremle ilgili de yüreklere su serpen açıklamalarda bulunan Agalday, “Marmara Bölgesi’nde birçok ilde deprem erken uyarı sistemlerimiz çalışıyor. Bu sistemlerden anlık sonuçlar alıyor ve fay hattını takip ediyoruz. Elbette ki bu fay hattında bir kırılma ve devamında deprem yaşayacağız. Bu kaçınılmaz bir durum ancak şu an için erken uyarı sistemlerimizden gelen verileri analiz ettiğimizde bu fay hattında bir deprem belirtisi yok. Ancak bu deprem olmayacak anlamına gelmiyor. Marmara Bölgesi kentsel dönüşüm başta olmak üzere depreme karşı gerekli tüm önlemlerini almalı ve hazırlıklarını yapmalıdır” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.