Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da ulusal enkaz altı arama kurtarma tatbikatı

Yalova’da 11-12 Kasım tarihlerinde Arama ve Kurtarma Dernekleri Federasyonu (AKDF) tarafından ‘Ulusal Enkaz Altı Arama Kurtarma ve Medikal Müdahale’ tatbikatı düzenlenecek. Tatbikata 7 arama ve kurtarma derneği katılacak

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2023 01:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2023 01:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da ulusal enkaz altı arama kurtarma tatbikatı

Tatbikat, Çınarcık yolu 112 Acil yanında bulunan eğitim ve tatbikat sahasındaki enkaz alanlarında ve riskli yapı kararı ile yıkılacak olan bir binada gerçekleştirilecek. Tatbikatın arama ve kurtarma ekiplerinin saha tecrübelerini artırmak ve gerçek enkazlarda çalışabilmelerini sağlamayı amaçlıyor. Yalova Valiliği’nin izni, Yalova İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün koordinasyonu ve UMKE ekiplerinin desteği ile yapılacak olan tatbikat, ilgili kurum ve kuruluşlar ile entegrasyon ve iş birliği açısından da önem taşıyor.

AKDF Başkanı Adem Demirel, tatbikata başka illerden gelecek arama ve kurtarma derneklerinin katılımının zorunlu olduğunu belirtti. Demirel, tatbikatın her yıl düzenlendiğini ve federasyona bağlı derneklerin bu tatbikatlarda kendilerini geliştirdiğini söyledi.
Tatbikata Yalova’dan K77, Balıkesir’den GÖNDAK, Edirne’den EDAK ve KEDAK, Aydın’dan UMUT ve İstanbul’dan ise TÜRKCAN dernekleri katılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.