Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Tarımsal Üretim Planlaması için Teknik Komite Toplantısı yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Üretim Planlaması kapsamında teknik komite toplantısı, Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı başkanlığında, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2024 04:51
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2024 16:41
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova’da Tarımsal Üretim Planlaması için Teknik Komite Toplantısı yapıldı

Yalova'da, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Tarımsal Üretim Planlaması kapsamında düzenlenen teknik komite toplantısı, Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı'nın başkanlığında gerçekleştirildi. Yalova İl Tarım ve Orman Müdür V. Selçuk Yaman’da toplantıda hazır bulundu. Toplantı, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıda, tarımsal üretim stratejileri ve yerel kaynakların verimli kullanımı konuları ele alındı. Katılımcılar, tarım sektörünün karşılaştığı zorlukları ve çözüm önerilerini tartışarak, Yalova'nın tarımsal potansiyelinin artırılmasına yönelik istişarelerde bulundu. Vali Yardımcısı Atçı, toplantıda yapılan katkıların büyük önem taşıdığını vurgulayarak, yerel çiftçilerin desteklenmesi ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.

Tarımsal Üretim Planlaması (Alıntı: Tarım ve Orman Bakanlığı)

Bu Yönetmeliğin amacı, tarımsal üretimin planlamasına yönelik usul ve esasları düzenlemektir. Bitkisel üretim, hayvansal üretim ve su ürünleri üretiminde tarım havzası veya işletme bazında üretimin planlanmasına esas iş ve işlemleri kapsar ve 18/4/2006 tarihli ve 5488 sayılı Tarım Kanununun 7. maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Bu Yönetmelikte anılan tarımsal üretimin planlanması uygulamaları, Bakanlığın ilgili merkez ve taşra teşkilatları ile Kurul, teknik komiteler, il/ilçe tahkim komisyonları, il/ilçe keşif komisyonları ve il/ilçe tespit komisyonları tarafından yürütülür. İl bünyesinde Valilik oluru ile teknik komite oluşturulur. Teknik komite; vali yardımcısı başkanlığında gerçekleştirilir.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.